avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare procura.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare procura.

Cum revoca tatal meu o procura data mai demult unei rude pentru a vinde un teren pe care il are in comun cu ea pe un titlu de proprietate dupa mama lui decedata, daca tatal meu nu are nici o copie dupa procura,nu mai are datele de identificare ale acesteia,nr,data exacta a intocmirii procurii ,numele notarului.?
Cel mai recent răspuns: mariapopescu , utilizator 11:40, 1 Februarie 2009
Poate tatal dumneavoastra nu mai stie numele notarului, dar trebuie sa fie locatia unde a fost si a incheiat procura, poate nu mai stie data exacta, dar trebuie sa aiba un indiciu. Mergeti cu tatal dumneavoastra la acelasi notar care a autentificat procura si solicitati revocarea ei.
Sau exista varianta sa mergeti la persoana care a fost imputernicita prin aceea procura si sa solicitati o copie de pe procura. Si atunci veti sti toate datele.
Probabil acea nepoata a fost in vizita la tatal meu cu procura gata intocmita de un notar binevoitor iar tata o fi semnat crezand ca semneaza ca ea sa plateasca impozitele penru el etc
Initial ea a zis ca are procura,apoi a zis ca n-are dar va face cand gaseste cumparator.In final ea nu recunoste ca are procura
.Daca saptamana viitoare merg cu tata la un notar sa-mi dea mie procura ,noua procura o anuleaza pe cea data nepoatei,in caz ca intr-adevar i-a dat mai demult procura pentru vanzarea unui teren in comun cu ea?
mariapopescu a scris:

Probabil acea nepoata a fost in vizita la tatal meu cu procura gata intocmita de un notar binevoitor iar tata o fi semnat crezand ca semneaza ca ea sa plateasca impozitele penru el etc

Initial ea a zis ca are procura,apoi a zis ca n-are dar va face cand gaseste cumparator.In final ea nu recunoste ca are procura
.Daca saptamana viitoare merg cu tata la un notar sa-mi dea mie procura ,noua procura o anuleaza pe cea data nepoatei,in caz ca intr-adevar i-a dat mai demult procura pentru vanzarea unui teren in comun cu ea?

Niciun notar sănătos la cap nu ar face aşa ceva.

În procura pe care v-o face poate specifica faptul că înţelege să revoce orice altă procură dată anterior pentru vînzarea acelui teren. Apoi puteţi notifica nepoatei, prin intermediul executorului judecătoresc, revocarea procurii iniţiale şi să-i cereţi restituirea înscrisului.

Notarii publici au un sistem de evidenţă a revocării procurilor (un registru naţional). Procura pe care v-o dă tatăl dumneavoastră va fi înregistrată în acel registru. Orice notar la care ar ajunge prima procură are obligaţia de a verifica dacă a fost sau nu revocată.

Stie cineva sigur ca exista o procura? A semnat in fata notarului tatal dv.?
Ca ce sa faca daca o fi... asta... deja e prea mult!
Ca sa dam o solutie trebuie sa stim situatia reala, or nici tatal dv. nu e sigur...
Mergeti la notarii din zona domiciliului tatalui dv. si cereti-le copie a unei eventuale procuri semnate de tata... In scris formulati cererea... semnata de tata, tatal sa fie cu dv.
POate aveti noroc, altfel... dumnezeu stie!
Exact. Poate nici nu exista acea procura. Daca tatal vrea sa va dea procura,lamuritil sa mearga cu dvs. la notar. Astfel veti putea afla ulterior daca a fost sau nu o alta procura.

Alte discuții în legătură

Procurile notariale sunt inregistrate in registrul unic al notarilor sau doar cele revocate? mariapopescu mariapopescu Daca tatal meu face o cerere catre Camera Notarilor pentru a i se oferi informatii daca exista sau nu o procura data de el unei nepoate de-a lui,avand in ... (vezi toată discuția)
N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare mariapopescu mariapopescu Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca exista vreo procura? mariapopescu mariapopescu Am banuiala ca o nepoata de-a tatalui meu,l-a convins sa semneze o procura prin care o imputerniceste sa vanda un teren .Acest teren este al ambilor,titlul de ... (vezi toată discuția)