Am banuiala ca o nepoata de-a tatalui meu,l-a convins sa semneze o procura prin care o imputerniceste sa vanda un teren .Acest teren este al ambilor,titlul de proprietate fiind pe numele mamei lui decedate iar tatal meu si aceasta nepoata sunt cei doi mostenitori scrisi pe titlu.
Cum aflu daca exista o astfel de procura?
teoretic nu prea ai cum sa afli decat intrebandu-ti tatal. daca vrea sa spuna adevarul ai rezolvat usor.
in caz contrar te orientezi altfel: cati notari exista in localitatea unde locuieste tatal tau? te duci pe la fiecare si ii rogi sa iti spuna daca vor daca pe numele tatalui tau si a nepoatei au inregistrat efectuarea vreunei imputerniciri notariale.
Nu prea cred ca vei afla. Si daca totusi afli nu ai cum sa o intorci decat daca tatal tau este incapabil, nu are discernamantul actiunilor sale.
Nu exista o evidenta centralizata a procurilor date?Daca exista o astfel de procura si tata vrea sa o anuleze dar nu are vreun exemplar al procurii si nici numele notarului cum procedeaza?
Tatal meu nu doreste sa -i dea vreo procura acestei nepoate si chiar mi-a zis ca n-a semnat nimic.Discutand cu nepoata lui,care are si ea vreo 70 de ani, a spus anumite lucruri care imi dau de banuit ca vrea sau chiar are o procura.