avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
Cum pot face succesiunea dupa moartea mamei, daca tatal meu este paralizat si netransportabil (nu poate veni la notariat)?
Cel mai recent răspuns: ContSters60093 , utilizator 16:47, 15 Septembrie 2009
Se va deplasa notarul la domiciliul tatalui dv. - mergeti la notariat si solicitati acest lucru. Ideal ar fi ca tatal dv. sa dea o procura speciala unei terte persoane care sa se ocupe de toate demersurile pe care le presupune procedura succesorala notariala - in numele si pentru tatal dv. Conditia este ca tatal dv. sa fie capabil, sa aiba discernamantul pastrat. Ar fi util sa ne comunicati varsta tatalui. Succes!
Tatal meu are 75 ani, are discernamant. Procura speciala mi-ar putea-o da mie? Mentionez ca mai am un frate si nu sunt neintelegeri intre noi in privinta succesiunii si oricum tata vrea sa renunte in favoarea noastra la partea lui din mostenire.
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
corina_alice, utilizator
avand in vedere starea de sanatate precara a tatalui dvs ., va puteti adresa unui notar , in sensul ca acesta sa se deplaseze personal la domiciliul tatalui dvs .

desigur, exista si posibilitatea imputernicirii unui tert , care sa-l reprezinte in cadrul dezbaterii succesorale .
aceasta procura insa tot la notariat se face si este obligatoriu sa fie semnata de dansul . deci , cred ca mai buna este varianta deplasarii notarului .
de asemenea, daca doreste tatal poate renunta la succesiune in favoarea dvs .
Procura speciala nu v-o poate da dv., ci unui tert.
Sigur ca si pt. aceasta procura notarul va trebui sa se deplaseze la domiciliul tatalui dv., insa am opinat ca ar fi de preferat aceasta varianta in ideea ca POATE va fi nevoie de mai multe demersuri.
Fata de varsta inaintata a tatalui dv. si avand in vedere faptul ca acesta doreste sa renunte in favoarea dv., este foarte probabil ca notarul sa va solicite un certificat medico-legal care sa ateste prezenta discernamantului. Mergeti la notar si va va lamuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere curatela nick58 nick58 Pot sa ma adresez unui notar pt. a se ocupa de obtinerea unei curatele? A decedat sora tatalui meu, iar in testamentul lasat este trecut si el. El este ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune după tata și frate decedați: cumnata mea are dreptul la moștenire? Laurentiu Soare Laurentiu Soare Buna ziua. As dori sa dezbat succesiunea in urma mortii tatalui meu. Mama este in viata, iar fratele meu este decedat si nu a avut copii. Ma interesa daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, il am pe tata paralizat, total dependent de noi, pana ... viorel61 viorel61 Buna ziua, Il am pe tata paralizat, total dependent de noi, pana acum am avut eu cu sotia grija de el. Mi-a fost depistata o problema de sanatate, ... (vezi toată discuția)