Buna ziua,
Il am pe tata paralizat, total dependent de noi, pana acum am avut eu cu sotia grija de el.
Mi-a fost depistata o problema de sanatate, trebuie sa ma operez, interventia si recuperarea vor fi de durata. Am hotarat sa-l internam pe tata intr-un camin, ne va fi imposibil sa mai avem grija de el, vom fi plecati mult timp de acasa.
Problema este ca noi locuim la tara, caminul este in oras iar postarita ne-a anuntat ca eu, ca fiu, nu-i pot incasa pensia.
Ma puteti ajuta cu sfaturi, cum pot proceda ca sa-i pot incasa pensia, avand in vedere ca tata este netransportabil, nu poate sta nici macar in scaunul cu rotile.
Va multumesc anticipat!
Mergeti cu tatal la o banca care are sucursala in apropiere sa-si deschida un cont (vedeti ce posibilitate exista sa puteti fi trecut ca imputernicit) si apoi la casa teritoriala de pensii unde depuneti cerere pentru trimiterea pensiei in contul respectiv . Din cate stiu banca se v-a ocupa de toate demersurile . V-a primi un card asociat contului si puteti retrage banii de la orice bancomat . Daca este netransportabil aveti nevoie de o procura ca sa va ocupati in numele lui si trebuie sa gasiti un notar care sa fie de acord sa se deplaseze la domiciliul d-voasta .
Card
maitairina
Buna ziua. Ieri am mers la agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala unde am facut o cerere ca alocatia copiiilor sa intre pe card. Daca pe cerere an ... (vezi toată discuția)