avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Il am pe tata paralizat, total dependent de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Il am pe tata paralizat, total dependent de noi, pana ...

Buna ziua,
Il am pe tata paralizat, total dependent de noi, pana acum am avut eu cu sotia grija de el.
Mi-a fost depistata o problema de sanatate, trebuie sa ma operez, interventia si recuperarea vor fi de durata. Am hotarat sa-l internam pe tata intr-un camin, ne va fi imposibil sa mai avem grija de el, vom fi plecati mult timp de acasa.
Problema este ca noi locuim la tara, caminul este in oras iar postarita ne-a anuntat ca eu, ca fiu, nu-i pot incasa pensia.
Ma puteti ajuta cu sfaturi, cum pot proceda ca sa-i pot incasa pensia, avand in vedere ca tata este netransportabil, nu poate sta nici macar in scaunul cu rotile.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: viorel61 , utilizator 08:05, 11 Aprilie 2023
Mergeti cu tatal la o banca care are sucursala in apropiere sa-si deschida un cont (vedeti ce posibilitate exista sa puteti fi trecut ca imputernicit) si apoi la casa teritoriala de pensii unde depuneti cerere pentru trimiterea pensiei in contul respectiv . Din cate stiu banca se v-a ocupa de toate demersurile . V-a primi un card asociat contului si puteti retrage banii de la orice bancomat . Daca este netransportabil aveti nevoie de o procura ca sa va ocupati in numele lui si trebuie sa gasiti un notar care sa fie de acord sa se deplaseze la domiciliul d-voasta .
Desfasurati demersuri astfel incat drepturile de pensie sa fie virate in cont bancar
Multumesc mult!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema la retragerea de numerar din bancomat ibmoldovan ibmoldovan Buna ziua. In anul 2012, luna Martie am dorit sa retrag de pe cardul personal suma de 3500 lei. Din nefericire, banca care mi-a emis cardul nu mai exista in ... (vezi toată discuția)
Mama mea in virsta de 83 de ani are un cont bancar.am fost cu ... criss2020 criss2020 Mama mea in virsta de 83 de ani are un cont bancar.Am fost cu ea la banca ca sa imi faca imputernicire. Am fost refuzata pe motiv ca nu intelege bine.Are ceva ... (vezi toată discuția)
Card maitairina maitairina Buna ziua. Ieri am mers la agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala unde am facut o cerere ca alocatia copiiilor sa intre pe card. Daca pe cerere an ... (vezi toată discuția)