avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procurile notariale sunt inregistrate in registrul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procurile notariale sunt inregistrate in registrul unic al notarilor sau doar cele revocate?

Daca tatal meu face o cerere catre Camera Notarilor pentru a i se oferi informatii daca exista sau nu o procura data de el unei nepoate de-a lui,avand in vedere ca tata afirma ca n-a dat asa ceva nepoatei insa nepoata pretinde ba ca are ,ba ca n-are procura,are sanse sa afle?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:56, 2 Februarie 2009
Tatal dumneavoastra va recomand, sa se adreseze cabinetului notarial unde s-a intocmit procura. Camera notarilor publici nu au de unde sa cunoasca toate inregistrarile efectuate in cadrul biroului notarial. Fiecare birou notarial are evidenta sa, care nu se preda camerei.
Daca nu exista o evidenta centralizata a procurilor date pentru vanzarea unui teren,spre exemplu,inseamna ca o persoana poate da in fiecare zi altcuiva procura,la notari diferiti,astfel incat sa apara la un moment dat 100 persoane cu procura de la acea persoana ,pentru acelasi teren,fara sa stie unii de altii?
Dorim sa aflam daca exista o procura data de tatal meu unei nepoate ,insa alte date in afara de numele respectivei si datele de identificare a terenului nu mai avem,ca numele notarului,data etc
Legea notarilor publici din cate cunosc, a fost modificata in sensul ca se vor tine patru registre, respectiv cel de evidenţă a succesiunilor, a testamentelor autentice, a opţiunilor succesorale şi cel al revocărilor procurilor. Aceste registre se vor ţine atît în formă materială, cît şi în format electronic. Astfel cred ca cei de la camera notarilor publici va pot informa si ajuta sa va rezolvati aceasta problema.
Mi se pare putin probabil ca o persoana cu discernamant sa nu stie daca a dat sau nu o procura nepoatei X. Tatal trebuie sa-si aminteasca acest fapt, si notarul la care a a semnat procura, daca a semnat vreuna. Dupa ce isi aminteste acest lucru, va putea face verificari la notarul in cauza, si chiar sa revoce procura acordata daca nu mai este de acord cu imputernicirea facuta nepoatei.
Intr-adevar, nu exista posibilitatea verificarii existentei la nivel national a unei procuri oarecare, ci numai posibilitatea verificarii la nivel national a unei procuri anume, daca a fost sau nu revocata.
...la registrele notariale nu se inregistreaza procurile ci dooar declaratile de revocare a acestora...si asta numa de prin 2007...

Alte discuții în legătură

N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare mariapopescu mariapopescu Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de ... (vezi toată discuția)
Revocare procura. mariapopescu mariapopescu Cum revoca tatal meu o procura data mai demult unei rude pentru a vinde un teren pe care il are in comun cu ea pe un titlu de proprietate dupa mama lui ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca exista vreo procura? mariapopescu mariapopescu Am banuiala ca o nepoata de-a tatalui meu,l-a convins sa semneze o procura prin care o imputerniceste sa vanda un teren .Acest teren este al ambilor,titlul de ... (vezi toată discuția)