avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestari servicii externe
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestari servicii externe

Am o microintreprindere neplatitoare de TVA. Am urmatoarea intrebare: daca inchei contract cu firma mama din Germania si prestez servicii in Romania la sucursala, trebuie sa devin platitor de TVA? Prestarile de servicii sunt de aproximativ 1000 euro/luna si sunt platite de firma mama din Germania. Sau platesc TVA numai pt. aceea factura catre Germania.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
Liviump, utilizator
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:47, 20 Noiembrie 2012
ce fel de servicii prestati catre firma din germania?
Pe CAEN 7022 (in calitate de PFA sau SRL) doresc sa iau activitate de ssm si activitate administrativa, poate si curatenie in viitor.

Multumesc.
pt ssm trebuie sa va inregistrati in scopuri de tva pentru prestari de servicii intracomunitare si sa va inscrieti in R.O.I.
in baza codului de tva vies livrat de beneficiarul din germania veti factura fara tva si veti raporta operatiunile in decl. 390 vies.

pt curatenie nu trebuie sa indepliniti alte formalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar sorion61 sorion61 Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare - declaratii lunare - confuzie la anaf ? ionut_2005ro ionut_2005ro Buna ziua, Sunt o persoana fizica autorizata inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari si inregistrat in scopuri TVA. Sunt inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Livrare servicii in germania krisstta26 krisstta26 Buna seara,va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns,daca se poate: am o firma de plasare forta de munca si am obtinut un contract de plasare oameni in ... (vezi toată discuția)