avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare

Va rog sa ma ajutati cu un sfat
Trebuie sa primim o hotarare judecatoreasca prin care 4frati raman in indiviziune pe o bucata de teren ,jumatate din proprietatea parintilor,cealalta jumatate si casa revenind prin aceeasi hotarare altui frate-al 5-lea.Eu fac parte din cei 4 frati si vreau sa-i vand dreptul meu unui frate care este in indiviziune cu mine la notariat cu acordul celorlalti doi.POT FACE VANZAREA LA NOTARIAT DOAR CU HOTARAREA JUDECATOREASCA?
Mai am nevioe si de alte acte?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:28, 1 Februarie 2009
Dupa ce se va comunica hotararea si dupa trecerea teremenului de atac, o depuneti la greja judecatoriei si solicitati forma definitiva si irevocabila a hotararii; toti fratii trebuie sa faca asata pentru a avea titlu de proprietate pentru bunurile mostenite.
ulterior, va trebui sa efectuati si intabularea, dupa care veti putea efectua orice act de instrainare doriti, inclusiv vanzarea.
Puteti face actele la notar dupa ce hotararea respectiva este definitiva si irevocabila.
Legea nr.7/1996:

Art. 26
(1) Dreptul de proprietate si celelalte drepturi reale sunt opozabile fata de terti, fara inscrierea in cartea funciara, cand provin din succesiune, accesiune, vanzare silita si uzucapiune. Aceste drepturi se vor inscrie, in prealabil, daca titularul intelege sa dispuna de ele.
(2) In aceleasi conditii sunt opozabile fata de terti si drepturile reale dobandite de stat si de orice persoana, prin efectul legii, prin expropriere sau prin hotarari judecatoresti.
(3) Titularul drepturilor dobandite prin modurile enumerate nu poate insa dispune de ele decat dupa ce acestea au fost inscrise in prealabil in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune lucian1964 lucian1964 Buna ziua,pentru succesiune este nevoie de intabulare si cadastru ? Multumesc (vezi toată discuția)