In cazul in care una dintre parti solicita expertizarea unui inscris sub semnatura privata intrucat se contesta ca acesta este un fals , poate instanta sa decida sa nu se efectueze verificarile necesare de catre organele de cercetare penala ?
In speranta unui raspuns de lamurire
da, poate!
orice cere adresata instantei trebuie motivata/dovedita
spre exemplu, simpla afirmatie cum ca nu X a semnat ( eu, caruia mi se opune un inscris care nu-i semnat de mine si nici de partea adversa ) nu conduce la expertizarea acelui inscris in ceea ce priveste semnatura
Va multumesc pentru raspuns insa asta ar insemna ca oricine , cu un petec de hartie in mana , semnat de cine stie cine , vine in instanta si cere sa-i se perfecteze si nimeni sa nu poata cere o expertiza grafologica , normal in momentul in care este contestat. Poate nu m-am exprimat bine , daca exista ipoteza ca documentul in sine e un fals, si se solicita in instanta trimiterea dosarului pentru cercetari la parchet , instanta poate lua alta decizie ?
Va multumesc inca o data pentru atentie si amabilitate.
Revin astazi intrucat asa cum ne asteptam instanta nu a luat in considerare acel act si l-a trimis conform solicitarii noastre catre parchet pentru cercetari . Deci justitia isi face treaba!
Multumesc celor pregatiti in domeniu ...
Cu stima