avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu

Buna ziua,

Intreb pentru firma unui prieten:
Vrea sa mute sediul firmei in jud. Brasov. In Brasov firma are un teren , pe care se afla in curs de construire viitorul sediu.
Momentan in acte este un teren gol, si o autorizatie de construire.

Poate acest teren sa fie declarat ca sediu social, cata vreme constructia de pe el nu exista inca juridic (are ceva pereti etc., dar nu e nici receptionata, nici intabulata).

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 17:09, 19 Noiembrie 2012
Atat timp cat onstructia nu este receptionata si ntabulata, nu se pot efectua operatiuni juridice.
Nu este obligatoriu sa fie intabulata, trebuie sa aiba o autorizatie de constructie si un proces-verbal de receptie a lucrarilor. Mai sunt unele registre care cer suplimentar in astfel de situatii si o adeverinta de rol fiscal de la primarie.
Va multumesc, domnule expert.

Daca cineva cu experienta in lucrul cu Registrul Comertului Brasov are alta parere, va rog sa imi scrieti.
Vreau sa stiu daca la Brasov a reusit cineva sa inregistreze o societate cu sediul pe un teren gol.
------------
Multulmesc @unmoeglich (am scris cam in acelasi timp).

Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
smeagull, utilizator
Din experienta mea, nu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptie constructie cu autorizatie expirata Mihaionut Mihaionut Buna ziua, Am si eu urmatoarea speta. Detin in coproprietate cu o alta persoana un teren. Cu ceva ani in urma (vreo 10) am obtinut pe numele ambilor ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! ma puteți lamuri, va rog, din ce moment se plătesc ... Andra609 Andra609 Bună ziua! Ma puteți lamuri, va rog, din ce moment se plătesc taxe și impozite pe o casa constructie noua? Concret, receptia lucrarilor a fost efectuata, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pe un alt proprietar fairy_tooth89 fairy_tooth89 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra in acest sens, am primit mostenire de la parintii mei un teren intravilan. Inainte de a se dezbate mostenirea, ... (vezi toată discuția)