avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... problema foarte curioasa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

problema foarte curioasa

buna seara,pt cei mai buni cunoscatori astept o lamurire a urmatoarei spete in domeniul accidentelor rutiere si a asigurarilor.am fost pagubit in urma unui accident rutier de catre un conducator auto care mi-a avariat auto cu alt auto(auto al meu se afla stationat,parcat pe o strada laterala a unui drum principal),deoarece acesta la randu-i a evitat alt auto care i-a aparut in calea acestuia fara a opri la semnul cedeaza trecerea.precizez ca intre cei doi nu a fost nici un contact fizic,acesta aparand intre masina mea si cea care a evitat auto vinovat.s a intocmit proces-verbal de catre agent politie,dar cei de la asigurare refuza plata invocand ca acest accident nu este real si ca auto nu au fost in acele imprejurimi.in concluzie acestia refuza plata afirmand ca noi mintim,politia minte,martorii mint.ce trebuie facut in continuare,pt a recupera paguba?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:19, 19 Noiembrie 2012
cerere de chemare in judecata impotriva persoanei din vina careia s-a produs paguba dvs.
o sa-si schimbe parerea daca se ajunge in instanta.
dvs trebuie sa dati in judecata pe cel din vina caruia s-a produs accidentul si va fi chemata si societatea de asigurari.
Indiferent care a fost cauza reala, daca a existat coliziune intre autovehicule, vinovatul din culpa va apela la asiguratorul RCA pentru acoperirea pagubei (este obligat prin lege).Avand deja si martori, in completarea pv al politiei,in baza unei expertize tehnice, puteti dovedi usor adevarul si astfel sa obligati (dupa concilere) asiguratorul sa va plateasca atat daunele cat si cheltuielile judiciare.
N.B. Atentie la un aspect esential; trebuie sa existe vinovatia celui care v-a lovit.Faptul ca se considera nevinovat (dand vina pe cel pe care l-a evitat) este un motiv de tergiversare invocabil de catre asigurator.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca larahd larahd Un tir mi-a taiat calea, am evitat un impact, insa am fost lovita din spate de un alt autoturism. Tirul a mers mai departe, nu am numarul de inmatriculare. ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie politie accident usor alinbarbulescu alinbarbulescu Buna Ziua Am fost implicat intr-un accident usor cu un trolebuz. Pe scurt, mergand pe strasa Witing (face legatura intre Gara de Nord si Calea Plevnei) care ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe contrasens si provocare accident fara coliziune directa Daniel944 Daniel944 Buna ziua! Acum cateva zile circulam regulamentar pe un drum judetean si, iesind dintr-o curba, am observat o duba care venea din sens opus pe banda ei de ... (vezi toată discuția)