avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ORDIN DE RESTRICTIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ORDIN DE RESTRICTIE

Buna ziua,
As dori sa stiu in ce situatii se poate obtine un ordin de restrictie daca este vorba despre un iubit de care m-am despartit, dar nu vrea sa accepte acest lucru. Am stat in acea relatie mai mult timp din frica, pentru ca am suferit si incidente fizice, lovituri puternice care s-au soldat la un moment dat cu fracturi pentru care a fost nevoie de 30-40 zile imobilizare a membrului. De asemenea, acum ma hartuieste verbal mereu, ma ameninta in legatura cu mine dar si cu familia mea spunand ca ne va face rau si fizic si social tuturor celor din familie. Ajunge uneori si la amenintari cu moartea. Am dovezi care sa ateste si loviturile si vorbele (mesaje, conversatii etc) . As vrea sa stiu daca as putea obtine un ordin de restrictie si cat timp l-as putea mentine valabil? Dupa ce expira acesta ce pot face?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 20:18, 19 Noiembrie 2012
faceti plangere la parchet, asta este singura solutie
Ordinul de protectie se poate obtine numai impotriva unei persoane din familie. In cazul dvs. puteti formula plangere penala pentru amenintare, iar daca nu au trecut mai mult de 2 luni de cand ati suferit vatamarea corporala, faceti plangere si pentru loviri sau alte violente.
pe langa ordinul de restrictie ce se elibereaza destuld e repede daca faceti dovada existetei unui pericol iminent puteti obtine si condamnatrea lui ptr vatamare corporala sau in cel mai rau caz ptr loviri si alte violente si amenintare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovirea unui cadru didactic în instituția de învățământ Daria 21 Daria 21 As dori sa știu ce se poate face ,legal,în cazul în care o educatoare este lovită cu o matura în spate,pana aceasta se rupe,de către femeia de serviciu ... (vezi toată discuția)
Acte de violență Sebastian seby Sebastian seby Am fost agresat și lovit cu capul în gură de către un locatar băut rău pt un loc de parcare. Am sunat la 112 și a venit un echipaj de poliție, iar în ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala in instanta dcv20 dcv20 Buna ziua. In urma cu 2 jumatate ani eu si iubitul meu am avut o cearta care s-a soldat cu o lovitura , am sesizat politia si astfel a fost deschis un dosar ... (vezi toată discuția)