avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Trecere la semafor culoare galben
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Trecere la semafor culoare galben

Deoarece nu mai puteam opri in conditii de siguranta (asa cum scrie in codul rutier), am trecut pe culoarea galbena a semaforului, imediat dupa ce aceasta s-a schimbat din verde - in primele 2 secunde. Politistul plin de zel m-a oprit si m-a anuntat ca ma amendeaza pentru ca am trecut pe galben, a scris un proces verbal pe care am refuzat sa-l semnez si l-am rugat sa mi-l trimita acasa.
Vreau sa contest amenda pe care o voi primi, deoarece nu ma simt deloc vinovata, iar eu respect regulile de circulatie.
Credeti ca voi avea castig de cauza? Daca instanta va hotari ca eu as fi vinovata, trebuie sa platesc cheltuieli de judecata? Ce ma sfatuiti? Amenda este de 70 ron in 48 ore de la comunicare.
Cel mai recent răspuns: ANIOD-DOINA , utilizator 11:15, 8 Ianuarie 2016
este mai ieftin sa platiti amenda decit sa va judecati
Desi este mult timp de cand v-am cerut ajutorul, as vrea sa va spun ca dupa refuzul meu de a semna acel PV si dupa ce l-am rugat pe politist sa mi-l trimita acasa, am asteptat sa-l primesc, insa acesta nu a mai venit. Cred ca l-a anulat sau a facut el ceva cu pv. Asa am scapat si de amenda si de politist. Oricum nu avea dreptate, puteam demonstra cu inregistrarile video din acea zona, asta in cazul in care as fi contestat pv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie suspendare permis rebigam rebigam Buna dimineata, In aceasta seara mi-a fost suspendat permisul pe motiv ca as fi trecut pe culoarea rosie a semaforului (Bucuresti intersectia ... (vezi toată discuția)
Neacordarea de prioritate a pietonilor, contestație? BeBeLPSc. BeBeLPSc. Bună seara, aseară am fost oprit de către politie și am primit 4 puncte de amenda si permisul reținut pentru o perioada de 30 de zile cu dovadă de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)