avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... instrainare bun comun
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

instrainare bun comun

Buna dimineata
In 2009 am divortat de fosta sotie. Masina, bun comun, a ramas la ea deorece se mutase cu locul de munca in alt oras. Desi i-am solicitat de nenumarate ori sa ne intelegem si sa facem partajul, ea a refuzat si de curand am aflat ca a instrainat masina (fara act de vanzare-cumparare). Ea si-a cumparat alta masina, iar cea detinuta in comun cu mine i-a dat-o mamei sale, fara insa sa aiba acordul meu. Instrainarea s-a facut cand raportul matrimonial dintre noi incetase, asa ca nu cred ca se mai pune problema acordului tacit al celuilat sot cand instrainezi un bun. Pot sa ii fac plangere penala ei sau mamei fostei sotii? Eu sunt proprietar dar nu ma pot folosi de un bun al meu...
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:43, 27 Noiembrie 2012
Nu cred ca o plangere penala rezolva problema, mai ale ca nu a instrainat masina cu acte.
Trebuie sa formulati cerere de iesire din indiviziune.
Daca ati fi vrut, ati fi cerut paratjul bunului, nu trebuia sa asteptati ca doamna sa fie de acord.
In acest moment i-a dat masina spre folosinta mamei ei, nu a vandut bunul comun.
Cereti partajul bunului in instanta.
Partajul l-am cerut. Primul termen este in decembrie. Ideea este ca nu mi se pare normal ca sa instraineze un bun comun fara ca eu sa nu pot avea nici un cuvant de spus. Macar de sperietura si parca tot as face o plangere la Parchet impotriva fostei sotii si a mamei acesteia pentru tulburare de posesie sau ceva de acest gen.
Nu.. fapta nu exista. Nu puteti face plangere pentru tulburare de posesie pt ca tulburarea de posesie se refera la imobile, apoi ( daca vreti ceva de gen :))nici nu aveati posesia pt ca i-ati dat masina fostei sotii, apoi nu puteti depune plangere la 3 ani de la fapta pt ca plangerea prealabila se depune in termen de 2 luni de cand ati cunoscut autorul.
Orice plangere depuneti.. trebuie sa fie facuta cu buna credinta pt ca altfel, va poate face plangere dansa apoi pentru denuntare calomnioasa.
Daca tot ati depus cerere de partaj, ce sens are sau care e rostul unei plangeri penale ?
Oricum, nu e vb de nicio fapta penala ca fosta sotie a incredintat spre folosinta masina mamei ei.
E vb de un bun comun pe care in prezent il foloseste fosta sotie.
Momentan se pare ca am ajuns la o intelegere cu partajul. Va plati o sulta pentru bunurile ramase la ea. Masina a instrainat-o acum cateva luni ( nu stiam de cele 2 luni ca termen) in conditiile in care mi-a zis ca mi-o va da mie dar s-a razgandit intre timp si intamplator am aflat ce a facut cu ea, cui i-a lasat-o, lucru recunoscut si de ea. Ma gandeam si la tainuire la un moment, insa cum ziceam, momentan ne-am inteles.

Alte discuții în legătură

Poate fi vorba de furt intre soti???? ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua... ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor chris76 chris76 Buna ziua! Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul ... (vezi toată discuția)