avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit mostenire
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit mostenire

Buna ziua,va rog sa-mi explicati ce am de facut .In urma cu 2 ani am obtinut prin dezbatera succesiunii jumatate din bunurile mostenite dupa decesul parintilor .Problema mea este urmatoarea,nu am trecut pe numele meu nimic ,nu am platit nici impozitul la consiliul de care apartine locatia si care sunt pasii care ii am de urmat pentru a fi titular legal.Daca nu am locuit in acel imobil de la dezbaterea mostenirii -2 ani-.
Cel mai recent răspuns: pavelticu , utilizator 14:25, 20 Noiembrie 2012
Daca ati dobandit un bun imobil prin succesiune, trebuie sa va inscrieti in Cartea Funciara dreptul de proprietate asupra acestuia. Solicitati notarului unde ati facut dezbaterea succesorala sa va inscrie dreptul de proprietate asupra imobilului.
Cu privire la impozit asupra imobilului dobandit prin succesiune se va face aplicabilitate a prevederilor art. 252 alin. 2 Cod fiscal.
Multumesc frumos ! O zi buna !.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire Maria010998 Maria010998 Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)
Este posibila vanzare unui imobil fara dezbaterea mostenirii? diana87 diana87 buna ziua! am si eu o nelamurire in legatura cu vanzarea unui apartament care este pe numele parintilor, iar unul dintre ei este decedat de 3 ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea sa-mi pierd dreptul la mostenire? gimigimi gimigimi Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani si nu s-a dezbatut taxa de succesiune. Mentionez ca dansul a fost recasatorit, dar nu mai are copii din aceasta casatorie. ... (vezi toată discuția)