Buna! Sper sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Administrez o societate comerciala si de curand am achizitionat un nou utilaj care produce pungi de plastic ptr ambalaje. As vrea sa il dau unei alte societati comerciale care sa il foloseasca in vederea producerii de pungi, pe care sa le vanda numai societatii mele si unei alte societati mentionate de mine. Vanzarea se va face in baza unor contracte de furnizare.
Important pentru mine este sa detin controlul asupra utilizarii bunului (sa nu il foloseasca in interesul personal/al altor societati in afara celor strict mentionate de mine).
Am folosit termenul de "a da" unei alte societati pentru ca nu stiu exact ce contract sa inchei cu respectiva societate : comodat nu se poate (impunandu-i o contraprestatie, schimb natura contractului), inchiriere (in acest caz insa nu stiu cum sa stabilesc valoarea chiriei; el se obliga doar la a produce pungile si la a le vinde numai catre mine si cealalta societate in conditiile care vor fi stabilite prin contractele de furnizare), alte variante de contracte nu imi mai trec prin minte.
Poate ati intalnit o astfel de situatie, sa ma puteti sfatui, va rog. Multumesc anticipat!
Puteti incheia un contract de asociere in participatie (art. 1949 si urmatoarele Cod Civil), dumneavoastra veniti cu utilajul, iar cealalata societate, de exemplu, cu materia prima si forta de munca.
Produsul finit il vindeti, iar profitul il impartiti conform cotelor convenite in contract.