avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu verificare/inlocuire apometre
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu verificare/inlocuire apometre

Buna ziua,
Am un coleg care doreste sa faca plangere civila impotriva presedintelui de asociatie de proprietari intrucat acesta nu doreste sa-i ia in consideratie verificarea metrologica a apometrelor din interiorul apartamentului pe motiv ca in adunarea generala a proprietarilor s-a hotarat numai inlocuirea lor si nu verificarea metrologica. Clasa de precizie a apometrelor existente este aceeasi cu cea pe care o solicita presedintele, tipB, dar i se dubleaza cheltuielile prin inlocuire. Doresc ca prin dvs. sa-i pot da un sfat profesional, daca sunt premise ca instanta de judecata sa-i dea dreptate si va obliga presedintele sa recunoasca verificarea metrologica a apometrelor sau va plati la pausal apa pana cand va inlocui apometrele, asa cum este amenintat.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 12:16, 21 Noiembrie 2012
Colegul dvs. are de ales intre a-si verifica in fiecare an de acum inainte apometrele dar in acelasi timp sa-si faca nervi,sa piarda timp si bani ca presedintele sa-i recunoasca verificarea , sau sa le schimbe asa cum fac toti si toata lumea e linistita,nici verificarea nu e gratis,in plus apometrele se demonteaza , se monteaza,in aceasta perioada iar te certi cu presedintele privind consumul care ramane necontorizat. Analizati toate aspectele si vedeti daca merita.
Asta este si dilema, cumpara apometre noi pierde ~300lei si multumeste presedintele, continua procesul in justitie pierde timp, stres si nu stie daca va primi si dreptate. Apometrele lui au termen de valabilitate metrologica pana in 2014, deci verificate inainte de hotararea adunarii generale ca ele sa fie schimbate. Raspunsul pe care doresc sa il transmit de la dvs. este daca cineva te poate obliga sa schimbi un aparat de masura functional, aceeasi clasa de precizie si verificat metrologic numai de a da posibilitate unui instalator, numit de ei, de a castiga niste bani pentru inlocuirea si sigililarea apometrlor noi, fara sa-ti dea chitanta.
Orice hotarare a adunarii generale poate fi contestata in instanta in 45 de zile de la adoptare.Presedintele nu poate cere schimbarea apometrelor mai devreme de 5 ani.Daca au trecut mai mult de 45 de zile de la adunare,asteapta afisarea listei de intretinere in care va fi pus la plata apei pausal,poate incepe prin a-i face o plangere la serviciul specializat din cadrul primariei,care se ocupa cu asociatiile de proprietari,daca nu rezolva nimic merge in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire apometre axel2005 axel2005 buna seara am si eu o intrebare la cei care sunt mai vechi in bransa si care se pricep daca exista posibilitatea intr-o asociatie cu 54 de ap. dupa ce in ... (vezi toată discuția)
Renovare si apometre akadea akadea buna ziua, se da situatia urmatoare un locatar incepe renovarea apartamentului. in cursul renovarii, da jos apometrele si renoveaza mai departe. cand ... (vezi toată discuția)
Modalitate calcul ap.necontorizat apa rece cavallis cavallis sunt presedinte de asociatie pe 1scara si cu multe probleme de pus la punct dpdv legal si de aplicat 230/2007 si legile conexe ei. ce vas ruga, daca se poate ... (vezi toată discuția)