avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

in cat timp se da hotararea de divort ..mentionez ca am terminat procesul in luna octombrei pe data de 16...si nici acum nu am primit nimic...
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:40, 21 Noiembrie 2012
Buna ziua,

Termenul "recomandat" de redactare a hotaririlor este de 30 de zile, dar in functie de incarcatura instantelor, el poate fi mai lung.

Atebtie insa la situatia in care divortul a fost prin acord, caz in care hotarirea nu se comunica la domiciliul partilor.
dupa 30 zile din momentul pronuntarii hotararii veti primi acasa hotararea, moment de la care curge termenul de apel.

hotararea care consfinteste divortul prin acord este irevocabila si nu se comunica partilor.
divortul nu a fost de comun acord..am imputernicit un avocat..sa ma reprezinte..dar am avut atatea probleme cu acest avocat ca nu mai am incredere(eu sunt in spania)
Poate mandatarul dumneavoastra - avocatul - a considerat ca poate fi desfaacuta casatoria si prin acord si in acest fel, asa cum vi s-a mai spus, hotarirea instantei este definitiva si irevocabila de la pronuntare, deci nu se mai comunica partilor. Daca tot aveti acces la internet, cautati mai bine numarul de telefon al arhivei instantei la care s-a judecat procesul, sunati si intrebati daca s-a redactat hotarirea si daca, eventual cind, se va comunica.
a fost mama mea astazi la arhiva dar nu i,a zis nimic(ii cerea imputernicirea)a dat nr de dosar dar fara nici un rezultat..si avocata mea i,a zis mamei ca poate merge sa vada de hotarare(nu stiu pentru ce a trimis.o pe mama, stiind ca nu ii va da nici o informatie)

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva si irevocabila LexyaAlexya LexyaAlexya Buna, In urma divortului pronuntat in decembrie 2011, intelesesem ca hotararea judecatoreasca va fi trimisa prin posta la adresa de domiciliu. Intre timp, am ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort Adrinuta Adrinuta Buna ziua, In data de 06.09.2016 s-a afisat online, pe site-ul oficial al judecatoriei, hotararea judecatoreasca in ceea ce priveste divortul incheiat prin ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Am teminat procesul de divort in data de 13.11.2012. As dori sa stiu in cat timp imi vine hotararea de divort si daca pot sa o ridic mai devreme de ... (vezi toată discuția)