avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Demersuri Teren
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Demersuri Teren

Buna ziua!
Am o firma impreuna cu fratele meu. Pe aceasta firma sau cumparat 4 loturi de teren si s-a incheiat un contract de consultanta. Acum, amandoi dorim ca: fratele meu sa iasa din firma cu terenul iar eu sa raman cu firma si contractul de consultanta. Firma nu are activitate sau profit. Dorim o alta solutie decat cea de vanzare-cumparare, ceea ce ar presupune incarcarea firmei cu un venit din vanzarea terenurilor. Mai mult, la momentul actual ar insemna sa facem la notariat minim 5 acte dintre care 4 pentru vanzarea terenurilor. Se poate ca in schimbul cedarii partilor sociale ale fratelui meu, firma sa-i cedeze terenul? Deocamdata terenurile nu au intrat in evidentele contabile pentru ca speram sa facem si alipirea lor. Contractele de vanzare-cumparare s-au facut la notariat si sunt intre persoane fizice si firma, dar terenurile au fost cumparate cu bani din venituri proprii, firma neavand niciun profit.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vpreda2003 , utilizator 15:50, 20 Noiembrie 2012
la notariat faceti retragerea unui asociat al societatii si consemnati si faptul ca terenurile ii revin lui dupa retragere.
In primul rand va multumesc pentru raspuns. Am consultat deja trei notari. Toti trei au spus ca nu se poate face decat prin act de vanzare-cumparare. Pare un pic suspicios din moment ce ar fi vorba de 4 acte de vanzare-cumparare in plus fata de cel privind cesiunea partilor sociale. Ce ar trebui sa cer notarului? Cum se numeste acel act privitor la retragerea unui asociat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema alipire terenuri! BalacGeorge BalacGeorge Bunica mea cu 2 frati ai ei adica 3 in total au un teren mostenit, pentru care s-a facut succesiune si exista o hotarare judecatoreasca def si irevocabila. ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl Costy S Costy S Buna seara, Intr-o societate cu raspundere limitata cu 2 asociati, unul dintre ei doreste sa se retraga din societate si sa cedeze partile sociale celuilalt ... (vezi toată discuția)
O speta conliviu conliviu Ipoteza de lucru: Un SA a avut in proprietate un imobil (teren + constructii). La un moment dat, a procedat la dezmembrarea imobilului in x loturi. ... (vezi toată discuția)