avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bolii profesionale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bolii profesionale

Cu Astmul bronsic (profesional) nerecunoscut se poate pensiona o persoana si daca da ce demersuri trebuiesc facute.Am 47 ani si lucrez in panificatie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:11, 1 Februarie 2009
Asiguratii care si-au pierdut capacitatea de munca datorita unei boli obisnuite sau unor accidente care nu au legatura cu munca beneficiaza de pensie de invaliditate, daca indeplinesc stagiul de cotizare necesar in raport cu varsta, conform Legii nr.19/2000.
Incadrarea sau neincadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala dia208 dia208 Pentru a fi pensionat pe caz de boala trebuie sa ai calitatea de angajat? Mai precis, daca dupa 20 ani de munca, urmati de ani in care nu am lucrat si nu am ... (vezi toată discuția)
Pensia de boala marcelinio marcelinio Spuneti-mi va rog daca in momentul depunerii dosarului de pensionare( de boala) conteaza daca sunt in campul muncii sau nu.In ce constau diferentele si ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala dudulica2009 dudulica2009 Buna ziua! Am 54 de ani si fost operata de bila in urma cu 5 ani De asemenea, am guta. Ma pot pensiona medical? Cu multumiri pt. raspunsuri si sfaturi, Ana (vezi toată discuția)