avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general nota contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

nota contabila

in 2011 s-a retinut impozit la ajutor material(la care nu se retine)s-a virat la stat , in 2012 am venit cu rectificare la declaratie 112 deoarece aveam diferenta la impozit fata de fisele fiscale, impozitul retinut in plus l-am compensat cu tva de rambursat(444=4424)intrebarea mea este ce nota contabila trebuie sa mai fac deoarece imi ramane in balanta 4424 creditor
Cel mai recent răspuns: SILVIA HORVATH , Contabil 15:59, 20 Noiembrie 2012
Fiind vorba de o inregistrare eronata a impozitului retinut din ajutor material legea contabilitatii va ofera inregistrarile de corectie, stornare, operatiunea initiala se efectueaza in rosu, deci ajutorul material se reintregeste si obligatia de plata a impozitului se diminueaza.
Compensarea platii impozitului pentru ajutor material cu TVA de rambursat nu este corecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit miutaradu miutaradu am platit anul trecut 2011 impozit mai mult cu 203 ron (retinut de la salariat eronat) , in luna octombrie 2012 cand am virat datoriile la bugetul statului am ... (vezi toată discuția)
Contabilizarea diferentelor de impozit profit si tva stabilite de organele de control Kolea41 Kolea41 buna seara , va rog un raspuns la intrebarea : cum se contabilizeaza diferentele stabilite -in plus bine-nteles -de catre organele de control financiar.. la ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva emite facturi cu tva. DinuCristina DinuCristina Buna ziua Va rog respectuos sa ma ajutati in urmatoarea problema extrem de complicata . Ce trebuie facut pentru a indrepta greselile facute la o ... (vezi toată discuția)