avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare in rate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare in rate

Buna ziua,

Cum putem recupera un prejudiciu. Avem un contract de vanzare cumparare in rate, beneficiarul nu a platit decat 1 rata din cele 6 rate. Beneficiarul a venit la firma sa il mai pasuim inca o luna, ultima rata trebuia platita in luna octombrie, nu avem telefon lui, dar nici nu vrea sa plateasca. I-au fost trimise 2 notificari si nimik........cum procedam in cazul asta??de mediere nu cred ca se mai pune vb .....
Cel mai recent răspuns: mgeorgiana , utilizator 14:44, 12 Februarie 2013
cerere de chemare in judecata avand ca obiect rezolutiune contract vanzare pentru neplata pretului.
Contractul de vanzare cumparare este titlu executoriu pentru diferenta de pret. Se poate pune direct in executare.
Multumesc frumos
Ce anume ati vandut si unde ati incheiat contractul de vanzare-cumparare?
Este bun imobil si actul e incheiat la notar sau e un bun mobil si aveti contract fara notar si doar intre firme?
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
avocat_penalist, utilizator
bejsd a scris:

Contractul de vanzare cumparare este titlu executoriu pentru diferenta de pret. Se poate pune direct in executare.

Pe ce text de lege vă întemeiați când spuneți că un contract de v-c e executoriu cu privire la plata prețului?

Alte discuții în legătură

Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Medierea si restantierii din asociatiile de proprietari ceau ceau Am nevoie de sfatul unor persoane avizate. In asociatie avem restantieri pe care vrem sa ii actionam in judecata. Pana acum procedura era simpla: Trimiteam ... (vezi toată discuția)
De la 1 august sedinta de informare privind medierea este obligatorie, altfel pierzi procesul chiar daca ai dreptate pe fondul cauzei codulmuncii codulmuncii Buna dimineata. De ieri sedinta de informare privind medierea este obligatorie. Daca nu prezinti in in stanta dovada ca ai facut sedinta de informare pierzi ... (vezi toată discuția)