avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... De la 1 august sedinta de informare privind medierea ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

De la 1 august sedinta de informare privind medierea este obligatorie, altfel pierzi procesul chiar daca ai dreptate pe fondul cauzei

Buna dimineata.
De ieri sedinta de informare privind medierea este obligatorie. Daca nu prezinti in in stanta dovada ca ai facut sedinta de informare pierzi procesul indiferent ca ai dreptate pe fondul cauzei.
Vrea sa dau in judecata angajatorul care face in permanenta abuzuri si am fost ieri la un mediator.
Din cate stiu eu sedinta de informare este gratuita insa mediatorul mi-a cerut bani pentru 'deranj', ca 'consultatie', ca'informare', si i-am spus ca nu am bani si mi-a spus: atunci va gasiti alt mediator.
Am fost la alt mediator si acelas lucru: mi-a cerut spaga.
Unde sa ma mai duc? As dorii un raspun neevaziv.
Din toata tevatura asta nou introdusa cu "medierea" si din informatiile din media s-a indus ideea ca ceea ce se discuta la sedinta de mediere nu mai poate fi folosit ca probe in instanta! Poate am inteles eu eronat dar nu mi se pare in regula acest mod de abordare.
Poate un mediator autorizat sa desluseasca acest aspect.
De asemenea, sa ne "lumineze" si in privinta medierii, avantaje si mai mult despre dezavantaje, ce poate pati un mediator care a trimis @codulmuncii la alt mediator sau a cerut taxa pentru prima sedinta de mediere. Intrebarea este, cum dovedesti ca a cerut taxa ptr prima sedinta? Si apoi ce faci? In dai in judecata, il reclami undeva?

"Unde sa ma duc?" In mod sigur la alt mediator.
Buna dimineata,

Cititi articolul urmator:www.avocatnet.ro/content/art...

DACA intradevar s-a intamplat ce ziceti,aveti dreptul sa va adresati cu o sesizare Consiliului de Mediere,insa cred ca de fapt a fost vorba de cheltuieli ocazionate de invitarea celeilalte parti si nu un onorariu pentru informare, care este GRATUITA.
Stima.
mediator_craiova a scris:

Buna dimineata,

Cititi articolul urmator:www.avocatnet.ro/content/art...

DACA intradevar s-a intamplat ce ziceti,aveti dreptul sa va adresati cu o sesizare Consiliului de Mediere,insa cred ca de fapt a fost vorba de cheltuieli ocazionate de invitarea celeilalte parti si nu un onorariu pentru informare, care este GRATUITA.
Stima.


Nu doamna, mi-a cerut 'spaga' pentru 'deranj', pe pv. Nici nu a fost vorba despre invitarea celeilalte parti sau demararea medierii propriuzise.
Adica sa fac sesizare la toti mediatorii care cer spaga? Asa, unul dupa altul.
Si de contestatia mea cand ma mai ocup? Ca se prescrie termenele.

@cyan
...mai bine la 2 metri sub pamant...

Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
codulmuncii, utilizator
Mergeti direct la un avocat , acesta poate sa va informeze asupra medierii gratuit,fara spaga.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
Stefan Bicov, Avocat
Dvs scrieti "Nu doamna, mi-a cerut 'spaga' pentru 'deranj', pe pv". De unde rezulta ca Dvs ati cerut un PV verbal ca v-ati informat fara sa asteptati sa se deruleze toata procedura de invitare, etc. Doar ca informarea se face catre ambele parti. Daca nu invitati Dvs angajatorul si doriti sa o faca mediatorul, acest lucru costa. Daca angajatorul nu se prezinta vi se elibereaza PV. Daca sunteti din Bucuresti, eu nu va cer spaga (ma puteti contacta pe privat), cum de altfel nu cred ca v-a cerut nici colegul respectiv.

Pentru CYAN: Intradevar ceea ce se discuta in cadrul medierii este confidential si nu poate fi folosit in instanta. Avantajele medierii sunt multiple si le puteti afla din sedinta de informare gratuita sau intrand pe siteul mediatorului (inclusiv tarife orientative - detalii pe profil sau privat)

Alte discuții în legătură

Invitatie la informarea privind avantajele medierii anacami2 anacami2 Vreau sa dau in judecata fostul angajator pentru restituirea salaruulor neplatite.Binenteles cu mediere prealabila.Insa dna mediator a spus ca medierea este ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare de depus la instanta popescumierleanu popescumierleanu Buna dimineata. Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se ... (vezi toată discuția)
Cat de gratuita este sedinta de informare asupra medierii? dyadina33 dyadina33 Buna seara, Va supun atentiei urmatorul aspect: Art. 2, alin 1^1 din Legea 192/2006, spune ca „dovada participarii la sedinta de informare privind ... (vezi toată discuția)