avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate obtine custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate obtine custodie comuna

un parinte iresponsabil, imoral si infractor
care a uitat sa-si caute copilul 1 an si jumatate (si-a amintit de curand, cautandu-l la scoala din apropiere - la care NU STIA DACA ESTE INSCRIS -, inainte de urmatorul termen, probabil ultimul); nu contribuie la cresterea si educarea sa; nu-si achita datoriile bancare, punand in pericol domiciliul copilului; nu are locuinta; si are salariul minim de 530 lei net (desi este administratorul firmelor sale); care a parasit de mai multe ori domiciliul, abandonandu-si familia si copilul; si care - MAI ALES - a avut un comportament agresiv fata de mama copilului; care si-a traumatizat astfel propriul copil; si care este inculpat intr-un dosar penal pt.3 agresiuni ???

Dar program de vizitare la domiciliul ales - care este domiciliul bunicilor paterni, pe care copilul nu ii cunoaste??

Dar culpa comuna, pt.ca el asa cere (si martora-mama-soacra sustine...) ?

:O:stunned:
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2012
aiai, utilizator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 15:58, 22 Noiembrie 2012
Stimata doamna,
Dupa cele descrise mai sus, este demonstrat :
-caracterul violent al omului
-imoralitatea sa
-neglijenta sa fata de minor
O scrisoare medicala de la un medic de psihiatrie infantila si o constatare de la un psiholog (psiholog judiciar, daca aveti in localitatea dumneavoastra) care sa demonstreze ca minorul este traumatizat de catre tatal sau v-ar fi de mare ajutor. Chiar daca este tarziu pentru asta, puteti justifica in lumina ultimelor evenimente(bicicleta la scoala)

Cereti insistent ancheta psihosociala la domiciliul din C.I. al tatalui, nu la domiciliul bunicilor paterni. Daca ancheta s-a facut la acel domiciliu, contestati ancheta, in general, acea ancheta psihosociala ar trebui sa se faca in prezenta tatalui, bunicilor si a minorului, ca sa se vada relationarea dintre minor si gazde;

In privinta autoritatii parintesti, daca va sustineti singura (si daca aveti avocat) trebuie sa argumentati totul facand referire la minor. Deci nu subliniati ca v-a batut, ci scoateti in evidenta traumatismul minorului (s-a speriat, a plans, s-a ascuns in camara, nu a mancat, a devenit agitat, etc.) La fel, era de folos declaratia invatatoarei ca l-a cunoscut pe tatal copilului doar cu acea ocazie.
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2012
Martonze, utilizator
Cereti insistent ancheta psihosociala la domiciliul din C.I. al tatalui, nu la domiciliul bunicilor paterni. Daca ancheta s-a facut la acel domiciliu, contestati ancheta, in general, acea ancheta psihosociala ar trebui sa se faca in prezenta tatalui, bunicilor si a minorului, ca sa se vada relationarea dintre minor si gazde;


1. domiciliul din CI este la o proprietate comuna, (nelocuibila, in constructie, actualmente scoasa la licitatie publica ... UNDE nu A LOCUIT NICIODATA)
2. la dosarul actual s-au depus doua anchete sociale: prima AS, nu s-a efectuat, a fost Copy/Paste aprox. de la primul divort, perimat. Intre timp, situatia fiind complet schimbata... am cerut insistent sa se efectueze AS;
3. a doua AS, desi am precizat, atat in note de sed. cat si reprezentantei Autoritatii Tutelare (verbal), f.ca sotul nu domiciliaza la parinti si nu inteleg de ce sa se efectueze acolo, TOTUSI acolo s-a efectuat, adica la domiciliul ales, DOAR in prezenta bunicilor paterni, de fapt a soacrei, (care nu a scapat prilejul de a repeta textul invatat pe de rost, - si la primul proces, si la al doilea - , desi deja fusese audiata ca martor); sotul nu s-a deranjat pt. efectuarea AS, a declarat telefonic ca " s-a mutat in alta localitate, in ap. strabunicii, deoarece se simtea terorizat de sotie!!!" ... este aberant eu AM FOST VICTIMA agresiunilor lui...si se contrazice cu declaratia martorei-soacre din proces care declara ca tatal nu a luat legatura cu copilul din cauza mea, ca nu-i raspund la telefon !!!...iar eu am intrebat daca la miezul noptii suna sa se intereseze de copil si am depus copii dupa aceste apeluri nocturne, ratate ...
4. am depus si adeverinte psiholog, medic de fam.
5. din pacate, TOTI av. imi spun ca "nu se da" decat culpa comuna, custodie comuna, program de vizita asa cum vor tatii ratacitori...

Oare ma lupt cu morile de vant?
pt.ce - pt. o hartie care sa nu ne schimbe linistea si modul de viata - PE CARE NU NOI L-AM ALES asa cum e...


Imi permit cateva sfaturi:
-In primul rand, incercati sa credeti ca puteti obtine o sentinta convenabila; nu se da numai culpa comuna la divort si autoritate parinteasca comuna pentru minori.
Art. 398 CC exista fiindca si situatii pliabile pe acel articol de lege exista; Dvs. trebuie sa convingeti judecatorul ca acest articol este adecvat situatiei de fapt.
-In fata judecatorului sa va prezentati calma, incercati sa nu reactionati cu nervi la jigniri si calomnii; incercati sa va aratati concilianta, sa va exprimati in sensul ca doriti legatura minorului cu tatal sau si chiar va straduiti sa intermediati aceasta legatura, si, spre binele minorului, vreti ca vizitele sa aiba loc in locuri publice placute copilului (locuri de joaca, parc, etc), unde Dvs. duceti copilul si stati la distanta, sa nu-i stanjeniti, dar si copilul se simte in siguranta ca sunteti in apropiere, etc.
-in concluziile scrise, propuneti programul de vizita convenabil Dvs., un pic sublicitat, fiindca intotdeauna, judecatorul va da mai mult decat propunerea. Ca sa aratati ca va ganditi si la tata, ca locuieste in alt oras si se oboseste sa vina special pentru copil, propuneti intalniri mai rare, dar mai lungi, pentru ca minorul sa se bucure mai mult de prezenta tatalui.

Multumesc mult.

Din pacate, n-am fost calma la unul dintre termene, cand a trebuit sa ascult minciuni...
Am realizat imediat dupa ... dar este f.f.greu sa-ti pastrezi stapanirea de sine in conditii de tensiune permanenta ...
& Nu stiu sa tin capul plecat & mi-am permis sa ma contrazic cu jud./sa insist & Nu am avocat ... & Jud. nu este mama...

Sunt f. curioasa de solutie...

Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
aiai, utilizator
Sper din suflet sa obtineti o hotarare convenabila. Bataia de joc a acestei noi legislatii privitoarela minor este o dovada a lipsei tipice de discernamant a legiuitorului roman. Prevederile legale sunt copiate, fara nici un pic de proces rational, din codul civil olandez, canadian (quebec), care se aplica in tari ce nu au nico legatura ca nivel de functionalitate cu Romania. Sunt cazuri, le gasiti pe net, de familii carora in Norvegia si Olanda le-au fost luati copiii pentru motive precum: o familie de indieni isi hranea copiii cu mana, o familie de religie musulmana dormea cu copiii in pat, unei familii de romani le-a fost luat baietelul pentru ca a primit una peste fund de la tata. In astfel de tari nu exista ca iti bati sau iti injuri sotia sau copiii, nu exista ca iti fabrici adverinte de venit pentru a plati o pensie alimentara cat mai mica, nu exista directii de protectie a copilului care in fapt nu fac nimic sau autoritati tutelare a caror pretinsa ancheta psihosociala reprezinta o evaluare de agent imobiliar, nu exista ca aceste asa-zise autoritati nu au nici macar dreptul de a propune un program de vizitare instanteisi ca in fapt nu au nicio implicare si nicio competenta. Cand judecatorul intra in sala de judecata din aceste tari, ele nu are 90 de dosare per sedinta si prin urmare disponibilitate 0 de a intra in amanunte.
Cand realitatile romanesti vor fi macar similare cu cele olandeze, atunci am putea adopta si legi similare. Pana atunci, adoptarea unor astfel de legi, in opinia mea este o dovada de sfidare si nerusinare fata de cum se chinuiesc in Romania mamele sa isi cresca copiii! mame care nu au in spate niciun fel de sistem de protectie ci doar legi proaste si politisti sau judecatori sufocati de volumul de munca.
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada care ii revine tatalui sa stea cu copilul letitziaS letitziaS Buna ziua. Am un copil de 2 ani,iar eu si tatal copilului nu suntem casatoriti. In urma diferitelor neintelegeri intre noi, eu consider ca o despartire ar fi ... (vezi toată discuția)
Familie, exercitare autoritate parinteasca in comun teodosie113 teodosie113 Buna seara!In urma divortului meu copiii sunt cu domiciliul la mine si autoritatea parinteasca comuna cu dreptul fostului sot de a pastra legaturi personale cu ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat - minor traumatizat ContSters302913 ContSters302913 azi 21 09 2014 a venit fetita de 3 ani jumate de la domiciliul tatalui (fiind zi de vizita),foarte traumatizata daca pot spune sau nu stiu eu cuvintul potrivit ... (vezi toată discuția)