avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE TEREN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE TEREN

Buna ziua,
Cine ma poate ajuta si pe mine?
Avem titlu de proprietate si dorim sa vindem, numai ca 1 mostenitor nu are drept la mostenire deoarece a fost despagubit. La vanzarea terenului ca sa nu-i aducem pe toti mostenitorii ca sunt in varsta, ma rog nu mai intru in detalii, am fost sfatuiti de un avocat ca 1 dintre mostenitorii de drept sa-i dea in judecata pe ceilalti cu mostenitori de drept, acestia la randul lor sa nu se prezinte la nici unul dintre termenele de judecata iar instanta va da o hotarare judecatoreasca definitiva favorabila persoanei ca a dat in judecata mostenitorii. Ceva de genul asta. Cu hotararea in mana mostenitoarea poate vinde acum terenul si imparti cu ceilalti mostenitori. Sper sa inteleaga cineva exprimarea mea.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 17:55, 20 Noiembrie 2012
este corect ce v-a zis avocatul.
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2012
DILIGENT MANAGEMENT SRL, Furnizor servicii la ONRC
Multumesc frumos.
Este o cerere tip? Sau as putea sa ma inham eu? Nu am studii de specialitate.
puteti solicita sprijinul unui avocat pentru redactarea cererii de chemare in judecata.
Chiar credeti ca daca nu se prezinta li se anuleaza asa de catre instanta drepturile lor?....
parcurgi urmatorii pasi:
1. faci o chitanta de mana, conform careia, toti mostenitorii din titlu de proprietate, vand impreuna terenul in cauza cumparatorului, contra sumei de....lei.
2. va angajati ca pana la data de ....... sa mergeti la notarul public sa perfectati actul de vanzare cumparare.
3.la data tranzactiei, sun neaparat 2 martori, identificati cu ci, serie, nr, domiciliu, tot
4. vanzatorii, cumparatorul și martorii semneaza chitanta.
5. dupa ce trece termenul stabilit in chitanta, poti actiona in instanta vanzatorii motivat de faptul ca refuza nejustificat sa mearga la notar sa perfecteze actele.
in instanta, se prezinta numai cumparatorul si martorii.
pentru a depune actiunea, iti trebuie certificat fiscal si certificat de sarcini.
succes

Alte discuții în legătură

Act de proprietate teren alexacris alexacris Buna ziua.am sa va prezint pe scurt situatia : am cumparat un teren de aproximativ 200 m in anul 1990 după revoluție cu chitanța de mana si 2 martori cum ... (vezi toată discuția)
Valoare act scris de mana alexmar alexmar as dori sa stiu daca se considera ca autentic un act scris de mana, si semnat de martori, prin care un cetatean vinde unei alte persoane o parcela de teren. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters116611 ContSters116611 Bună ziua, Tatăl meu a cumpărat în 1978 un teren, cu un act de vînzare-cumpărare de mînă, cu martori. Terenul nu are ieşire la drum, iar pentru acest ... (vezi toată discuția)