avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate teren

Buna ziua.am sa va prezint pe scurt situatia : am cumparat un teren de aproximativ 200 m in anul 1990 după revoluție cu chitanța de mana si 2 martori cum era atunci. As dori acum sa vand acest teren .Cum procedez?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:36, 31 Octombrie 2018
1. Contactati vanzatorul si refaceti vanzarea legal, la notar.
2. Dati il judecata vanzatorul si perfectati vanzarea pe cale judecatoreasca (folosind actul de mana ca proba).
3. Deschideti in instanta o actiune in constatarea proprietatii.
Dupa ce aveti actul notarial sau hotararea judecatoreasca, puteti vinde.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
raluk0207, utilizator
Vânzătorul a murit care e trecut pe chitanța trăiește doar sotia .La vremea aceea cand am cumparat nici dansa nu avea act de proprietate ca asa erau timpurile. Nu le a făcut nici in aia de azi cum sunt multi la tara care nu au. Ce putem face? Martorii trăiesc .chitanța o avem cum rezolvăm?
O rezolvati in instanta printr-o actiune in constatatea proprietatii, pe baza unei posesii indelungate. Contactati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa autentificare act de mana - vanzare-cumparere teren bibimari bibimari buna ziua, mama mea a cumparat de la cineva un teren (aproximativ acum 20 ani) pentru care au facut contract de mana. mama a decedat acum 5 ani. nu am ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana - cum se obtine actul de proprietate pentru imobil? marian barbu marian barbu Buna seara,parintii mei au cumparat casa acum 27 ani cu chitanta de mana ,au platit impozitul anual,ce trebuie sa fac pentru a obtine actul de proprietate?va ... (vezi toată discuția)