avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa autentificare act de mana - vanzare-cumparere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa autentificare act de mana - vanzare-cumparere teren

buna ziua,

mama mea a cumparat de la cineva un teren (aproximativ acum 20 ani) pentru care au facut contract de mana.
mama a decedat acum 5 ani.
nu am facut succesiunea, avem doar certificatul de mostenitori.
care e procedura pentru autentificarea acelui act de mana?
care e pretul?
se poate legaliza acest act daca nu am facut succcesiunea?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:42, 8 Noiembrie 2019
"nu am facut succesiunea, avem doar certificatul de mostenitori."

Dezbaterea succesiunii se finalizeaza cu eliberarea certificatului de mostenitor. Asta inseamna.
Deci ati dezbatut-o sau nu?
Ati dezbatut deci succesiunea, cum spune colega mai sus. Terenul e trecut in certificat? Cine il stapaneste? Unde sunt vanzatorii? Va intelegeti cu ei?
Mai degraba mergeti la un avocat sau notar si va invata.
mosternitorii suntem eu, sora mea si tatal meu. terenul a fost cumparat de mama noastra. terenul il folosim noi. doar ca vrem sa legalizam acel act facut de mana.
Detineti titlu de proprietate, sau doar o chitanta de mana ?

doar chitanta

Alte discuții în legătură

Teren cumparat cu chitanta de mana aiurelu36 aiurelu36 in 2007 am cumparat un teren cu chitanta de mana de la o persona care mosteneste acest teren de la mama sa ,dar mai are 3 frati,care si ei au fost de acord cu ... (vezi toată discuția)
Cum se poate legaliza un act de mana violetis16 violetis16 Buna ziua, in 1983 am cumparat jumatate de teren de gradina de la un proprietar care a decedat, iar cealalta jumatate a cumparat-o altcineva care de asemenea a ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu chitanta de mana. acum 15 ani socrii mei au ... zaris zaris Vanzare teren cu chitanta de mana. Acum 15 ani socrii mei au vandut un teren cu chitanta de mana. In anul 2020 soacra mea a decedat. Proprietarul terenului ... (vezi toată discuția)