avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren cumparat cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren cumparat cu chitanta de mana

in 2007 am cumparat un teren cu chitanta de mana de la o persona care mosteneste acest teren de la mama sa ,dar mai are 3 frati,care si ei au fost de acord cu aceasta tranzactie si au semnat pe acea hartie dar nu am facut alte acte deoarece nu au facut succesiunea de la parinti (ambii fiind decedati) .cat e valabila chitanta?si ce trebuie sa fac sa fac toate demersurile egale sa pot fi propietar?
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 23:02, 2 Martie 2010
Mai intai ar fi trebuit sa faceti tot posibilul ca vanzatorii a fi dezbatut succesiunea, sa fi obtinut certificatul de mostenitor iar apoi sa fi mers la notar pentru incheierea actului in forma autentica.
In conditiile de fata mai aveti la indemana o actiune in in stanta pentru a obtine o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de proprietate autentic. Contactati un avocat pentru ca nu este uisor de obtinut acest lucru.
ar fi bine cat mai repede la notariat,daca nu vrea pe instanta.ar fi bine sa consultati un av.
In primul rand trebuie sa deschida ( cei trei fratii) succesiunea ,pentru a cunoaste mostenitorul de drept al acelui teren,daca vanzatorul ,prin stabilirea cotelor-parti,va mosteni acel teren in concrect.
Dupa care mergeti la un notar si incheiati un contract de vanzare-cumparare in forma autentica ,pentru a fii valabil incheiat.Contractul de vanzare-cumparare ce privesc terenurile nu pot fi incheiate legal decat in forma autentica,atentificarea se face de catre notarul public ,ori de catre instanta.
Chitanta de mana nu valoreaza decat un antecontract de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Se poate incheia o chitanta de mana intre 2 persoane pentru un teren de 22 m. Ce valoare legala are ? Partile au convenit asupra pretului. (vezi toată discuția)
Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)
Care e diferenta? molita molita care e diferenta intre un act sub semnatura privata si un anecontract de vanz-cump? (vezi toată discuția)