avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta de mana

Se poate incheia o chitanta de mana intre 2 persoane pentru un teren de 22 m. Ce valoare legala are ? Partile au convenit asupra pretului.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:51, 11 Mai 2010
Buna ziua.Da se poate incheia o chitanta intre cele doua persoane, ea are valoarea unui antecontract asa ca va fi necesar sa va deplasati la o data ulterioara la un notar pentru incheierea contractului de vanzare cumparare in forma autentica
Pentru ca vanzarea sa fie valabila, actele de instrainare pentru terenuri trebuie sa fie incheiate in forma autentica. Deci, chiar daca initial incheiati un act sub semnatura privata, aceasta prin ea insasi nu valoreaza proprietate ci va trebui urmata ori de contract autentic ori de o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare.
Ce se intampla in cazul in care una dintre persoane decedeaza si nu se mai incheie actul in forma autentica? Ce se intampla cu chitanta de mana?
chitanta ramane valabila.
actul va trebui incheiat cu mostenitorii defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)
Teren cumparat cu chitanta de mana aiurelu36 aiurelu36 in 2007 am cumparat un teren cu chitanta de mana de la o persona care mosteneste acest teren de la mama sa ,dar mai are 3 frati,care si ei au fost de acord cu ... (vezi toată discuția)
Teren vanzare- cumparare antal mihai antal mihai un contract de vanzare-cumparare a unui teren este valabil netrecut prin notariat, facut doar cu martori este valabil? (vezi toată discuția)