Buna ziua, in 1983 am cumparat jumatate de teren de gradina de la un proprietar care a decedat, iar cealalta jumatate a cumparat-o altcineva care de asemenea a decedat. Actul de mana facut la cumparare a fost semnat de vanzator si cumparator, nu si de martori. Deoarece vanzatorul terenului nu mai exista, va rugam sa-mi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru legalizarea actului de mana. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra. Violeta
Trebuie să solicitați instanței de judecată să pronunțe o hotărâre care să țină loc de act de vânzare cumpărare. Cunoașteți date despre moștenitorii vânzătorului? T
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Din pacate nu cunosc nici un fel de date despre mostenitorii vanzatorului. In acest caz se poate legaliza actul? V.
Un act de mana nu poate fi legalizat niciodata.
Actele de mana nu fac decat sa dea nastere unor situatii litigioase si nu pot fi considerate acte de proprietate.
Ce puteti face dvs:
- ori sa contactati mostenitorii vanzatorului, sa se dezbata succesiunea dupa parintele lor si ulterior sa incheiati din nou acel contract de vanzare cumparare in mod legal, adica la notar. Iar in majoritatea cazurilor costul dezbaterii succesiunii va fi suportat de dvs. (cam asa e in practica)
- ori sa folositi acel act de mana ca proba in instanta si sa perfectati vanzarea pe cale judecatoreasca.
Mostenire
limac
Tatal este casatorit a doua oara si are un copil din prima casatorie , cea dea doua sotie are si ea un copil dintr-o casatorie anterioara. ; tatal a primit ... (vezi toată discuția)