avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren cu chitanta de mana. Acum 15 ani socrii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren cu chitanta de mana. Acum 15 ani socrii mei au ...

Vanzare teren cu chitanta de mana.
Acum 15 ani socrii mei au vandut un teren cu chitanta de mana. In anul 2020 soacra mea a decedat. Proprietarul terenului care a cumparat terenul cu chitanta de mana nu si-a platit impozitul, fiscul a trimis adresa de impunere socrilor mei ca nu si-au platit impozitul si apar ca proprietari ai terenului.
Ce se poate face ? Se face succesiunea si dupa contract de vanzare-cumparare la notar ? Se poate face contract de vanzare-cumparare pe baza chitantei de mana fara a se face succesiunea ? Pe baza chitantei de mana se poate deschide rol la fisc ? Cine plateste actele la notar ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: zaris , utilizator 22:22, 7 Ianuarie 2021
Acum 15 ani erau notari. De ce nu au încheiat socrii dvs vanzarea legal, la notar?
Trebuie dezbătută succesiunea după soacra dvs, iar imobilul respectiv va fi inclus în masa succesorala.
Ulterior va trebui să refaceti dvs, ca moștenitori, vânzarea cu cel care a cumpărat.
Actul de mana nu are nicio valoare.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit teren laurentiuu laurentiuu Am cumparat un teren dar fara acte, doar cu chitanta de mana ( proprietarul nu avea acte pe teren , acum a decedat, succesiunea nu este facuta). Pot sa trec ... (vezi toată discuția)
Teren vandut cu chitanta mana in urma cu 20 ani .. constantin29 constantin29 Buna ziua. Sora mamei a vandut un teren intravilan cu chitanta de mana(cred) in urma cu 15 -20 ani. Cu toate ca era si mama propietara bunicul fiind decedat ... (vezi toată discuția)
Dobandire teren prin chitanta de mana Bargeo11! Bargeo11! Buna ziua,in 1990 bunicul meu a achizitionat un teren cu chitanta de mana facuta la primarie(dar fra nr de inreg) cu doi martori,intre timp sa eliberat titlu ... (vezi toată discuția)