avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit teren

Am cumparat un teren dar fara acte, doar cu chitanta de mana ( proprietarul nu avea acte pe teren , acum a decedat, succesiunea nu este facuta).
Pot sa trec terenul la impozit la mine la primarie?Pot sa il scad de la primarie de la el?
E valabila chitanta de mana cu martori?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Decembrie 2018
laurentiuu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 16:37, 27 Decembrie 2018
Ar trebui sa va judecati cu moștenitorii lui. Însă, exista niste termene in care puteti face asta. Stapaniti terenul? De cst timp? Nu puteti face nimic la primărie. Luati legatura cu un avocat.
terenul il am de 4 ani.
Terenul e stăpânit de dvs. acum?
Chitanta de mana nu e valabila ca act de proprietate. De trecut, il puteti trece la rol, insa nu va ajuta la nimic. Nu il puteti vinde (decat daca faceti din nou prostia de a-l vinde cu act de mana), nu il puteti lasa la copii, nu puteti construi legal pe el.
Aveti 2 variante:
- contactati mostenitorii proprietarului decedat, va rugati de ei sa isi dezbata mostenirea pe terenul respectiv (daca nu prea vor, va trebui sa ii "convingeti", platind dvs), intocmiti documentatia cadastrala si refaceti contractul de vanzare cumparare, legal, la notar.
- asteptati cel putin 10 ani (din momentul in care vi-l treceti la rol, ca momentan nu il aveti, deci 4 ani au trecut degeaba), contactati un avocat si deschideti o actiune, prin care instanta sa constate dreptul dvs de proprietate, pe baza unei posesii indelungate.
Posesia nu se dovedește doar cu înscrierea la rol a terenului la Primărie. Ar trebui sa stăpâniți efectiv terenul. Altfel, pierdeți timp. In mod normal, daca nu se face dovada vânzării cu contract la notar, primăria nu at trebui sa treaca terenul pe rolul dvs.

Dvs. aveti doar o promisiune de vanzare a terenului. Funcționari nepregătiți mai sunt, insă, si daca înscrieti terenul pe rolul dvs., tot nu cred ca instanta va constata uzicapiunea daca nu aveti posesia terenului si nu va completați ca un proprietar.
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
Ionita Cristina Avocat, Avocat

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare teren manyack manyack in anul 2001 unchiul meu a \"vandut\" dreptul de folosire \"1 ha teren arabil din mostenirea familiei ( fiind 8 frati, mostenirea nefind dezbatuta ) unui ... (vezi toată discuția)
Problema teoretica interesanta privind uzucapiunea si succesiunea Av_Mihaita Av_Mihaita Poate fi invocata uzucapiunea de erezii lui decujus, in beneficiul lui decujus (astfel incat bunul uzucapat sa intre in masa succesorala a acestuia), termenul ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune bun vacant vladandrei11 vladandrei11 Buna ziua, as avea nevoie de cateva opinii cu privire la urmatoarea problema: in anul 1978 proprietarii unei case si terenul aferent decedeaza ; vecinul lor ... (vezi toată discuția)