avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am titlu de proprietate eliberat după revoluție ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am titlu de proprietate eliberat după revoluție pentru un teren pe care cineva spune că l-a cumpărat cu chitanță de mână înainte de '90. Eu plătesc impozit pe acel teren, poate să mi-l ia?

Buna ziua daca am titlu de proprietate pe un teren, poate cineva sa mi -l ia pe motiv ca l-a cumparat de la tatal meu, respectiv chitanta de mana- vanzare efectuata cica inainte de anul 1990? Atunci de ce mi s-a eliberat acest titlu de proprietate dupa revolutie? De ce platesc impozit pe acel teren? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vasi2007 , utilizator 10:57, 7 Aprilie 2019
Pentru ca titlurile de proprietate s-au eliberat în temeiul Legii 18/1991, care a intrat în vigoare.....in 1991....Adică dupa revoluție.
Poate sa vi-l "ia" în sensul că acel act de mana poate fi folosit ca proba și va poate chema in instanta ca moștenitor al vânzătorului, pentru perfectarea vânzării pe cale judecătorească.
Dar daca nu are acea chitanta de mana, mai poate sa -l ia?
Teoretic nu.
Practic, daca va "amenință " înseamnă că o are.
chitanta de mana poate fi considerata proba in instanta. mai mult ca sigur au existat si martori cand s-a redactat . mai bine perfectati ceea ce tatal d-tra a vandut.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prima regula pentru a obtine un raspuns util este sa furnizati informatii cat mai exacte si detaliate.
Este vorba de un teren intravilan sau extravilan, ocupat de constructii sau nu? Care este data la care v-a fost eliberat titlul de proprietate? Aveti o posesie utila si neintrerupta a terenului de peste 10 ani? Atunci in cazul unei actiuni in revendicare puteti invoca in apararea Dv. pe langa titlul de proprietate si uzucapiunea.
A fost vorba de o constituire sau de re-constituire a dreptului de proprietate? In baza carei legi?De ce a fost nevoie de emiterea unui titlu de proprietate in baza legii 18/1991 daca tatal Dv. era proprietarul terenului? Daca acesta nu era proprietarul terenului cum ar fi putut sa vanda bunul altuia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare teren morosanucarmen morosanucarmen Eu am Titlul de Propietate eliberat in 1991pentru suprafata de 1 ha (o ruda de-a mea s-a ocupat de obtinerea acestui titlu pentru ca eu nu eram in tara). In ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani, daca nu am depus cerere la lg. 18/1991 ºi la lg.247/2005 mihaela_982 mihaela_982 Nu am depus cerere pentru revendicarea unui teren, nici la Legea nr.18/1991 şi nici la Legea 247/2005, credeţi ca aşi putea merge în instanţă cu o ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa neintabulata vanduta cu chitanta de mana mariuscastigatorul mariuscastigatorul In anul 1961 bunicii mei au cumparat o casa in mediul rural pe baza uni contract de vanzare cumparare de mana cu martori. Nu este nimic intabulat, dar am un ... (vezi toată discuția)