avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical 90 zile
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical 90 zile

buna seara,

am un angajat la firma care in perioada 1.11.2011-30.09.2012 are 87 de zile in concediu medical. din 19 noiembrie 2012 ne-a anuntat ca este in concediu medical pt 7 zile. vreau sa stiu cum trebuie acordat medicalul: dupa 3 zile de medical ii trebuie vizat concediul de comisie? luna noiembrie 2011 intra in calculul celor 12 luni cand se numara cele 90 de zile de concediu medical? multumesc
Cel mai recent răspuns: Zinaida Ciornii , Consultant resurse umane 17:02, 21 Noiembrie 2012
Orice medical care depaseste cele 90 zile obligatoriu trebuie sa fie vizat de comisie. In calcul intra 12 luni anterioare lunii in care a intervenit starea de boala. Totusi, sfatul meu este sa specificati in adeverinta perioada a celor 12 luni ( ex. 01.11.2011 - 31.10.2012).
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2012
Zinaida Ciornii, Consultant resurse umane
Nu orice concediu medical care depaseste 90 zile este obligatoriu sa fie vizat de medicul expert al asigurarilor sociale...

@s_cris

Despre ce cod de indemnizatie este vorba? Cele 87 zile de concediu medical au fost acordate toate cu acelasi cod de indemnizatie?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
@ vindictive

Nu cred ca este vorba de boli cardiovasculare...
Nu are legatura nici cu bolile cardiovasculare... dvs. ati spus ca orice medical care depaseste cele 90 zile obligatoriu trebuie sa fie vizat de medicul expert al asigurarilor sociale... nu era vorba despre durata maxima de acordare a concediului...

Spre exemplu, riscul maternal se acorda pe o perioada totala de max. 120 zile calendaristice si nu necesita niciun aviz din partea medicului expert al asigurarilor sociale... si mai sunt astfel de situatii...
pai la asta mam referit si eu, boli cardiovasculare ... etc. n-am mai stat sa precizez toate...
din subiect am inteles ca salariatul in cauza n perioada 1.11.2011-30.09.2012 are 87 de zile in concediu medical. din 19 noiembrie 2012 ne-a anuntat ca este in concediu medical pt 7 zile. "
Deci, zile cumulate in perioada mentionata. Practic, medicul, neavand adeverinta de la angajator cu specificarea zilelor CMd., nu trebuia sa-l elibereze...

Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Zinaida Ciornii, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical alina_25 alina_25 Am o ruda care din pacate indecurs de un an a avut mai multe probleme (fracturi coaste si alte probleme de santate) si s-ar putea sa depaseasca limita ... (vezi toată discuția)
Referat pentru concediu medical - incepand cu 91 de zile consecutive sau total in 12 luni? crnt880 crnt880 Buna ziua, am o nelamurire: in cazul acumularii de peste 90 de zile in interval de 12 luni, dar sunt afectiuni diferite (un medical de 8 zile si la diferenta ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical 90 de zile avand si cod 06 dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Am urmatoarea problema: un salariat este in CM de la 01.11.2014 pana in prezent si spune ca v-a mai fi inca 2-3 luni. A adus CM-urile pe decembrie, ... (vezi toată discuția)