am un angajat la firma care in perioada 1.11.2011-30.09.2012 are 87 de zile in concediu medical. din 19 noiembrie 2012 ne-a anuntat ca este in concediu medical pt 7 zile. vreau sa stiu cum trebuie acordat medicalul: dupa 3 zile de medical ii trebuie vizat concediul de comisie? luna noiembrie 2011 intra in calculul celor 12 luni cand se numara cele 90 de zile de concediu medical? multumesc
Orice medical care depaseste cele 90 zile obligatoriu trebuie sa fie vizat de comisie. In calcul intra 12 luni anterioare lunii in care a intervenit starea de boala. Totusi, sfatul meu este sa specificati in adeverinta perioada a celor 12 luni ( ex. 01.11.2011 - 31.10.2012).
Nu are legatura nici cu bolile cardiovasculare... dvs. ati spus ca orice medical care depaseste cele 90 zile obligatoriu trebuie sa fie vizat de medicul expert al asigurarilor sociale... nu era vorba despre durata maxima de acordare a concediului...
Spre exemplu, riscul maternal se acorda pe o perioada totala de max. 120 zile calendaristice si nu necesita niciun aviz din partea medicului expert al asigurarilor sociale... si mai sunt astfel de situatii...
pai la asta mam referit si eu, boli cardiovasculare ... etc. n-am mai stat sa precizez toate...
din subiect am inteles ca salariatul in cauza n perioada 1.11.2011-30.09.2012 are 87 de zile in concediu medical. din 19 noiembrie 2012 ne-a anuntat ca este in concediu medical pt 7 zile. "
Deci, zile cumulate in perioada mentionata. Practic, medicul, neavand adeverinta de la angajator cu specificarea zilelor CMd., nu trebuia sa-l elibereze...
Concediu medical
alina_25
Am o ruda care din pacate indecurs de un an a avut mai multe probleme (fracturi coaste si alte probleme de santate) si s-ar putea sa depaseasca limita ... (vezi toată discuția)