avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prostitutia se pedepseste cu inchisoare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prostitutia se pedepseste cu inchisoare?

sputmi va rog prostitutia se pedepseste daca sunt si amenzi cu valori mari 80000ron si alta fata cu sume mai mici si pracica si acum
Cel mai recent răspuns: ggeo , utilizator 21:12, 22 Noiembrie 2012
Codul penal Art. 328
Prostituţia
Fapta persoanei care îşi procură mijloacele de existenţă sau principalele mijloace de existenţă, practicând în acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Pedeapsa poate fi cu inchisoarea.
Am auzit ca la Baia Mare o prostituata va merge la inchisoare dar nu am inteles cum s-a intamplat.
In trecut se ajungea la inchisoare pentru prostitutie.
Prostituţia face parte din categoria infracţiunilor aşa numite ,,din obicei,, .Dacă practicarea prostituţiei devine un mod de câştigare a existenţei şi se dovedeşte acest lucru , prostituata poate primi pedeapsa cu închisoarea, dacă faptele sunt izolate şi nu constituie ,,ocupaţia ,, principală, poate primi doar amendă atunci când este prinsă.
da cazul prostiutatei de la baiaPrima prostituată condamnată definitiv la Cluj: Închisoare cu executare , dar asta se intimpla mai rar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prostitutie denisache denisache buna , am un frate de 21 de ani , si tin foarte mult la el si vreau sa ma interesez de mai multe aspecte ...de cateva luni el a intalnit o fata majora care ... (vezi toată discuția)
Prostitutie in proxenetism Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Invatam la penal si mi-a trecut prin minte o ipoteza nastrusnica..in fisierul meu word existau niste sublinieri pentru a observa mai bine ceea ce am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Prostitutie vampirica3 vampirica3 buna ziua,as dori sa va pun o intrebare..care sunt pedepsele pt practicarea prostitutiei,tinand cont ca se face pe cont propriu neimplicand proxeneti.Va ... (vezi toată discuția)