avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire CCC

Buna ziua,

In luna ianuarie 2013 bb implineste un an si tot atunci expira si CCC (am optat pentru un an). Pentru a beneficia de stimulentul de insertie m-am hotarat sa revin la munca inca din luna decembrie 2012 (cu cca 2 sapt inaintede implinirea anului) insa am aflat ca din pacate compania este aproape de inchidere. As dori sa va intreb ce drepturi si indatoriri am si cum ma sfatuiti ca ar fi mai bine sa procedez. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmenctin , utilizator 20:26, 8 Decembrie 2012
1. - Pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an.
- Activitatea se poate relua fie la angajatorul de unde ati intrat in CCC fie la un alt angajator.

2. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- La revenirea din CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

3. Inainte de a implini copilul 1 an faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

4. - Daca firma este in insolventa sau reorganizare judiciara va adresati lichidatorului judiciar care se ocupa de firma in aceasta perioada.
- In aceasta situatie se va proceda la concedierea dvs. in baza art.65 din Codul muncii cu acordarea unui preaviz de 15 zile lucratoare conform art.86(6) din legea 85/2006 privind procedura insolventei dupa care va puteti inregistra la Agentia de Somaj si veti primi indemnizatie de somaj.

5. Dar pe perioada cat primiti indemnizatie de somaj (aceasta nefiind un venit profesional impozabil) nu veti putea primi stimulentul de insertie si va trebui sa cautati un loc de munca pentru a avea un salariu.
Multumesc.
O zi buna va doresc!
Buna seara,
Imi puteti spune va rog unde trebuie sa ma interesez de actele necesare depunerii dosarului pt obtinerea stimulentului de insertie?
Daca firma intra in lichidare si eu voi fi nevoita sa intru in somaj, la reangajare in cadrul perioadei de pana la implinurea varstei de 2 ani a copilului voi putea beneficia iar de stimulent odata cu reinceperea activitatii?
Cand poate firma angajatoare sa ma conedieze? Este necesar sa-si declare insolventa mai intai? Pot ramane angajata in aceasta perioada? Va intreb pentru ca as vrea sa stiu cat timp am la dispozitie pana voi fi concediata. Este o procedura de durata sau se poate face intr un timp scurt ( ma gandesc daca nu cumva se va inchide pana ma intorc eu din CCC)
Multumesc.
1. - Mergeti la Primarie, acolo unde ati depus actele pentru CCC.
- Aveti nevoie de decizia angajatorului ca ati reluat activitatea.;

2. Veti primi stimulentul de insertie pana la varsta de 2 ani a copilului de fiecare data cand veti avea un venit din salariu.

3. - Daca inca nu s-a declarat insolventa, prin hotarare judecatoreasca, nu trebuie sa va faceti probleme.
- Perioada minima pana la concediere este perioada de preaviz.
Multumesc pentru raspunsuri.
Seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincepere activitate in timpul cic la un alt angajator bumbulut bumbulut Buna ziua! Va cer sfatul privind 2 chestiuni: 1. Am optat pentru CIC de 2 ani (pana in mai 2015), dar ivindu-se o oportunitate foarte atragatoare de ... (vezi toată discuția)
Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la lucru pentru mame elena_1989 elena_1989 buna ziua,baietelul meu implineste 1 an in aprilie 2014, cand am intrat in prenatal am facut o cerere la angajator ca stau acasa cu bebe 2 ani,dar vreau sa ma ... (vezi toată discuția)