avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... daune morale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

daune morale

As dori sa supun pe forum un caz real.

Mama mea si cu mine am fost actionati in instanta , unde partea reclamanta ne solicita daune materiale in cuantum de 90.000 RON ( 40.000 ron subsemnatului si 40.000 Ron mamei mele ) intrucat considera ca i s-a adus grave prejudicii de imagine , deoarece in urma unei plangeri penale formulate de mine si de mama mea pentru acuzatia de lovire , organele de cercetare au dat NUP . Faptele de agresiune au fost , s-a apelat serviciul 112 , insa mama mea , cea agresata a refuzat internarea si deci implicit nu a avut certificat medico-legal . Martori nu au fost si deci am considerat ca se va termina asa. Partea reclamanta , in speta sora mamei mele a cerut in instanta tragerea la raspundere implicit a politistului care a efectuat cercetarile , tot cu daune morale de 10.000 RON , si a procurorului de caz daune morale de 1 Ron .
Va rog sa-mi spuneti cum ne putem apara in fata acestor acuzatii si daune morale si cum considerati ca poate aprecia o instanta de judecata aceasta actiune.
Cum trebuie sa ne aparam ?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 11:31, 26 Noiembrie 2012
Buna ziua,

trebuie sa stiti ca instantele din Romania sunt reticente in acordarea de daune morale chiar si in situatia in care acestea se cuvin. Ati fi mirati sa vedeti ce sume mici se acorda drept daune morale pentru suferinte fizice reale, produse ca urmare a vatamarilor corporale suferite de unele victime.
In speta dvs, reclamantii au o sarcina dificila, ei urmand sa faca dovada ca au avut suferinte morale, sa arate cum s-au manifestat acestea si sa incerce sa le echivaleze cu suma solicitata. In doctrina noastra nu exista un sistem de calcul al daunelor morale iar ramasitele sistemului comunist, unde numai munca era considerata o sursa de venit se simt inca.
Prin urmare, nu trebuie sa va faceti prea multe griji .

Zi buna,
Avocat Constantin Boncu
Stimate domnule avocat , rnVa multumesc pentru raspunsul prompt pe care mi l-ati dat . Nu am dorit sa mentionez din prima afisare pe forum , dar reclamanta , are o calitate , acea de PROCESOMANA, ne-a facut nenumarate plangeri penale , actiuni in instanta , toate plecate de la un proces de succesiune pe care mama mea l-a deschis . Pentru cei care au urmarit o emisiune de disvertisment de la [Editat], partea reclamanta este " celebra " [Editat] si fiul acesteia [Editat] ... unde s-au facut de ras in toata tara si internetul e plin de materiale distractive , ar trebui sa ceara daune morale si celor care au facut-o in toate felurile , nu numai noi , nepotului si sorei acesteia pentru faptul ca mama a avut " neobrazarea " sa ceara ajutorul salvarii si Politiei . Asa cum am specificat , mama nici nu a dorit internarea , a vrut doar sa fie in siguranta si lasata in pace dar nu a facut altceva decat sa declanzeze un tavalug de acuzatii , care mai de care mai haioase. rnDeci nu ar trebui sa ne facem prea multe griji ? Considerati ca trebuie sa ne punem un avocat care sa ne apere ? Poate instanta sa ne scoata vinovati ? Mama sarmana , mai are un proces deschis de fiul reclamantei unde i se cere alti 45.000 RON daune morale ..rnAr insemna ca mama sa vanda casa , pe ea si sa-i plateasca 95.000 Ron daune morale , deh , i-a patat moralitatea ... + 40.ooo RON de la subsemnatul . Cei doi nu au serviciu , stau in casa si scriu peste tot ...rnInca o data va multumesc pentru amabilitate.rnrnCu respect , rnASANACHE R
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua,

aceste detalii intaresc ceea ce am spus mai devreme. Instantele de judecata sunt deosebit de sensibile la astfel de indivizi pe care ii trateaza asa cum se cuvine. Este o idee buna sa va angajati un avocat.

Avocat Constantin Boncu
Inca o data va multumesc pentru sfaturile date . Cat priveste punerea unui avocat e mult mai greu considerand toate celelalte cauze deja aflate pe rol, si deja i-am angajat mamei mele 2 aparatori in alte doua cauze diverse .Aceste doua cauze de daune morale venite din partea celor 2 protagonisti sunt cu primul termen avut pe 20 , si respectiv 22( adica maine) . Lor le convine sa faca acuzatii gratuite , taxa de timbru nu se plateste , deci ar trebui ca doar mama sa aiba avocati , onorariile sunt asa cum sunt , asta ar insemna ca din pensia ei de 542 Ron sa nu-i ramana aboslut nimic . Si procesele curg , aproape saptamanal . Ce sa faci , daca exista libertatea de a actiona in instanta fara a fi tras la raspundere , fara a plati taxa de timbru ... Credeti ca neavand avocati putem pierde aceste procese ? Nu se poate face apararea singura de catre mama ? Inca o data va multumesc si sa va dea D-zeu sanatate !

Cu stima ,
ASANACHE ROMEL
Buna ziua,

poate ca ar fi bine sa aveti un singur avocat pentru toate dosarele, in acest mod, onorariul total ar fi fost mai mic. Nu inseamna ca daca nu aveti avocat veti pierde dar este mai bine sa fie un profesionist alaturi de dvs. Poate ca nu ar fi rau sa cereti instantei sa va admita o cerere de ajutor public judiciar si sa va angajati un avocat din oficiu.

Cu stima,
Avocat Constantin Boncu

Alte discuții în legătură

Proces daune morale romex romex Doresc sa pun discutiei un caz : O persoana da in judecata pe cineva cerand daune morale de 45.000 Ron , pentru ca ar fi spus despre aceasta ca \\"doarme cu ... (vezi toată discuția)
Pronuntare instanta romex romex Stimati domni , In cazul in care una dintre parti solicita expertizarea unui inscris sub semnatura privata intrucat se contesta ca acesta este un fals , ... (vezi toată discuția)
Raspundere delictuala - daune morale romex romex In urma unui proces cu acuzatia de raspundere delictuala , instanta a dat castig de cauza partii care m-a actionat in judecata si trebuie sa-i platesc daune ... (vezi toată discuția)