avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie ilegala imi distruge casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie ilegala imi distruge casa

Am un vecin caruia ia venit ideea sa construiasca un soi de magazie la o palma distanta de casa mea cu acoperisul orientat catre peretele meu deversand toata apa de ploaie direct pe acesta.Cu aceasta ocazie cu care mi-a obturat si 3 ferestre in procent de la 80 la 100%.Avand in vedere ca am o casa veche batraneasca de chirpic riscul ca aceasta sa cedeze este foarte mare asa ca am facut o plangere mai intai verbala la primarie insa fara niciun rezultat dupa care am facut una scrisa la ITC care in prima instanta a dispus desfiintarea constructiei si somarea proprietarului insa acesta fiind instarit si influent, cu multe relatii nu s-a deranjat sa faca nimic.Am revenit la acelasi ITC la cateva luni dupa cu o noua plangere in urma careia m-am ales cu un control din partea acestora si cum nimic nu este perfect desi am cadastru pe teren casa etc mi-au gasit un WC care nu era prins in schite si doamna inspector m-a santajat spunand ca daca nu imi retrag plangerea la adresa vecinului imi da o amenda (fara somatie) usturatoare pentru acel wc.In prealabil am mai fost amenintat si de doamna de la Primarie ca o sa vad eu ce patesc, ca iau amenda tot eu etc si de vecin ca ma omoara (el fiind de etnie rrom) si ca nu pateste nimic. Problema e ca am cedat santajului doamnei inspector care mi-a cerut pe loc sa iau o decizie ori amenda ori retragere plangere si am retras cea de-a doua plangere cu motivul ca am ajuns la o intelegere amiabila cu vecinul desi in fapt nimic nu s-a intamplat.Nu stiu ce sa mai fac unde sa ma adresez pentru ca imi e teama ca nu mai ajung in primavara cu casa intreaga datorita infiltratiilor si ITC m-a dezamagit total.
Va rog ajutati-ma, sunt un roman de rand fara posibilitati materiale deosebite care traieste cu spaima ca familia lui (10 persoane in principal minori si batrani) s-ar putea sa ajunga in primavara sa stea sub cerul liber.
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 10:37, 21 Noiembrie 2012
orice constructie se poate ridica numai cu respectarea unei distante minime de 60 cm fata de linia de hotar, de asemenea proprietarul este obligat sa isi faca streasina casei sale pentru ca apele de ploaie sa nu se scurga pe proprietatea vecinilor sai.

trebuie sa il dati in judecata pentru nerespectarea acestor prevederi ale codului civil. puteti solicita sa isi desfiinteze constructia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Streasina in curtea mea just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Vecinul meu a construit casa pe hotar, cu intreaga streasina (aproape un metru) pe terenul meu, si burlane puse aiurea, care nu isi indeplinesc ... (vezi toată discuția)
Constructie neautorizata Adimate Adimate Vecinul meu si-a construit casa la 20 cm de gardul care ne desparte proprietatiile si cu streasina la mine in curte,deci efectiv ploaia si zapada cad la mine ... (vezi toată discuția)
Nereguli, vecin miki3 miki3 Avem o problema cu noii vecini. Relatez putin situatia: in aceasta primavara a fost vanduta casa din vecinatatea noastra(din fata casei noastre) la 2 persoane ... (vezi toată discuția)