avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie neautorizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie neautorizata

Vecinul meu si-a construit casa la 20 cm de gardul care ne desparte proprietatiile si cu streasina la mine in curte,deci efectiv ploaia si zapada cad la mine in curte.ce pot face avand in vedere ca nu ma pot intelege deloc cu el si nici macar nu are autorizatie de constructie.in ce conditii mai poate fi daramata casa? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Oana Istina , Consilier juridic 12:06, 29 Ianuarie 2009
Faceţi o sesizare la primărie pentru construcţia fără autorizaţie. Primăria poate cere desfiinţarea construcţiei sau îl poate amenda. Există şi posibilitatea ca el să obţină intrarea în legalitate, dar. dacă va exista sesizarea din partea dumneavoastră, nici primăria nu va elibera o autorizaţie pînă cînd vecinul nu va soluţiona aspectele pe care le reclamaţi.

Puteţi cere instanţei să-l oblige să respecte servitutea care nu îi permite să lase apa de pe acoperiş să se scurgă în curtea vecină. Puteţi cere şi despăgubiri.

Liviu S.Bordaş
conform legii nr.50/1991 nimeni nu are dreptul de a construi fara a avea la baza o autorizatie de constructie, deci prin urmare va puteti adresa primariei din localitatea in care locuiti cu o sesizare, urmand ca primaria sa se deplaseze la fata locului si sa sanctioneze persoana aflata in ilegalitate conform legii, dupa care se pate face o actiune in justitie pentru servitute de streasina si de vedere caci acestea nu au fost respectate in cazul dumneavoastra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgere streasina pe terenul nostru nicolae_bucur nicolae_bucur Buna ziua, In spatele casei bunicii mele, a fost construita o casa cu etaj, mai mare ca inaltime decat casa bunicii. Streasina acelei case este deasupra ... (vezi toată discuția)
Infiltrare apa hazna pe terenul meu. Dumitru19 Dumitru19 Buna ziua, De aproape un an am achizitionat un imobil. Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la ... (vezi toată discuția)
Streasina peste gardul meu torr10 torr10 Daca apa de ploaie si zapada topita cad la mine in curte vecinul poate fi amendat? In baza carei legi? Multumesc! (vezi toată discuția)