avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Streasina peste gardul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Streasina peste gardul meu

Daca apa de ploaie si zapada topita cad la mine in curte vecinul poate fi amendat? In baza carei legi? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:31, 15 Octombrie 2013
Nu numai ca poate fi amendat, dar el are chiar obligatia de a muta stresinile astfel incat picatura de ploaie sa se scurga pe terenul lui si nu la dvs.

Prevederile sunt cuprinse in codul civil.
In codul civil se prevede:
Sectiunea IV
Despre picatura stresinilor
Art. 615
Tot proprietarul este dator a-si face streasina casei sale astfel incit apele din ploi sa se scurga pe terenul sau, sau pe ulite, iar nu pe locul vecinului sau.
Deci proprietarul cu streasina , are obligatia de a confectiona jghea de colectarea apei de ploaie care prin burlan se dirijeaza pe proprietatea lui, sau in strada.
D-ra avocat am solicitat Politia la fata locului sa vada situatia, nu s-a luat nici o masura, ba din contra a chemat si el Politia pt ca am facut poze cu jgeabul la mine in curte a venit Politia a vazut ca apa vine la mine si nu l- a amendat. Ce sa fac m-ai departe? Multumesc!
Aveti temei legal pentru deschiderea unei actiuni in instanta impotriva vecinului.

Dupa obtinerea acelei hotarari judecatoresti, puteti apela la politie si atunci, politia va fi obligata sa actioneze impotriva acestuia.

La acest moment politia nu are ce sa-i faca, deoarece nu a facut nicio infractiune vecinul dvs.

Luati legatura cu un avocat, macar pentru pregatirea actelor si a etapelor premergatoare introducerii actiunii in instanta.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Vecinul a dat 3 găuri în gardul de beton ca apa din curtea ... andreinemeti andreinemeti Vecinul a dat 3 găuri în gardul de beton ca apa din curtea lui să se scurgă la mine în curte. Ce pot să fac? Ce lege a încălcat (vezi toată discuția)
Interpretarea legii. Tarzan2012 Tarzan2012 Art. 611 Picătura streşinii Conform art. 611 din Cod civil, [i]Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele ... (vezi toată discuția)
Constructie casa - acoperis vecin la nivel hotar Mars24 Mars24 Buna ziua, Am un teren de 500 de metri, iar unul din vecini tocmai își construiește casa, acum își finalizează acoperisul insa acesta se termina pe ... (vezi toată discuția)