avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scurgere streasina pe terenul nostru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scurgere streasina pe terenul nostru

Buna ziua,

In spatele casei bunicii mele, a fost construita o casa cu etaj, mai mare ca inaltime decat casa bunicii.
Streasina acelei case este deasupra gardului despartitor, motiv pentru care, apa de ploaie dar si zapada de pe acoperis cad pe terenul, respectiv in spatele casei bunicii mele, chiar daca acea casa are jgheaburi, afectand spatele casei construita din paianta.
Mentionez si ca apele pluviale din curtea acelor vecini se scurg in gradina bunicii, afectand legumele.
Ce este de facut in acest sens?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 06:39, 30 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, dpdv juridic trebuie delimitata scurgerea apelor de streasina, de scurgerea apelor pluviale prin gradina. In al doilea rand in functie de situatia de la fata locului puteti lua o decizie, fie in sensul in care va intelegeti cu vecinul sa intervina asupra daunelor provocate de scurgerea apelor sale, fie sa-l fortati in instanta sa ia anumite masuri, dupa caz. Trebuie vazut.
Va multumesc pentru raspuns.
Apele pluviale se scurg din cutea vecinului in curtea noastra iar streasina se afla exact deasupra gardului despartitor.
Daca va uitati in codul civil, incepand cu art 603 si urmatoarele si la art 611 si art 630, acelea sunt textele de lege care reglementeaza problema dvs, texte care pot fi aplicate dupa caz in situatia promovarii unei actiuni in instanta, daca nu va intelegeti amiabil cu vecinul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtine condominiu, carte funciara comuna si servitutea apelor pluviale pierduta? Mircea Razvan Mircea Razvan Casa bunicii si a mamei a fost partial vanduta in 1981.S-a despartit prin pereti interiori in 2 apartamente.Terenul pe partea vanduta inclusiv cel de sub casa ... (vezi toată discuția)
Distanta intre casa vecinului si gardul dintre noi cristisorin cristisorin Buna ziua! As vrea sa stiu ce distanta trebuie sa fie intre casa vecinului si gardul care ne desparte, vecinul meu tocmai si-a construit o casa de la ... (vezi toată discuția)
Construire gard cu temelie intre vecini catana aurora cristina catana aurora cristina La tara unde eu am act de proprietate si cadastru facut ,vecinul meu si-a construit un gard cu temelie care delimiteaza proprietatea mea de a lui , gard care ... (vezi toată discuția)