avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum obtine condominiu, carte funciara comuna si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum obtine condominiu, carte funciara comuna si servitutea apelor pluviale pierduta?

Casa bunicii si a mamei a fost partial vanduta in 1981.S-a despartit prin pereti interiori in 2 apartamente.Terenul pe partea vanduta inclusiv cel de sub casa a fost nationalizat ramanand in indiviziune cu terenul familiei mele. In temeiul Legii 18 cumparatorul a primit acel teren in posesie in indiviziune cu mine. Apoi a solicitat-primit iesirea din indiviziune pe teren inclusiv pe cel de sub apart. sau. S-au efectuat doua carti funciare pentru cele doua apartamente. Dar temelia casei a ramas unica, la fel podul, acoperisul, jgheaburile, peretii interiori despartitori dintre cele doua apart. Cu toate ca a existat scurgere comuna de ape pluviale in curtea interioara, intr-un proces instanta mi-a interzis sa le mai scug apa pe terenul acestuia cerandu-mi sa imi fac ,,streasina’’. Fara a se oferi solutii tehnice. Casa a avut streasina din 1907 si are aceeasi configuratie, iar terenul are panta dinspre partea mea spre partea cumparatorului. Intrebari: 1. Este acest imobil un condominiu, avand in vedere elementele comune aratate? 2. Trebuie facuta o carte funciara comuna? 3. Cum pot obtine servitutea pierduta de scurgere a apelor pluviale care mi-a fost rapita. Configuratia curtii interioare, pantele si vecinatatile nu permit o alta cale. Anterior iesirii din indiviziune apa se scurgea la canalizarea stradala.

Alte discuții în legătură

Scurgere streasina pe terenul nostru nicolae_bucur nicolae_bucur Buna ziua, In spatele casei bunicii mele, a fost construita o casa cu etaj, mai mare ca inaltime decat casa bunicii. Streasina acelei case este deasupra ... (vezi toată discuția)
Expert tehnic judiciar carea introdus in instanta civila marturie mincinoasa Mircea Razvan Mircea Razvan Am pierdut definitiv pe vechiul cod, la fond, apel si recurs, un proces de revendicare imobiliara , de daune aduse pentru degradarile peretilor casei ... (vezi toată discuția)
Construire gard cu temelie intre vecini catana aurora cristina catana aurora cristina La tara unde eu am act de proprietate si cadastru facut ,vecinul meu si-a construit un gard cu temelie care delimiteaza proprietatea mea de a lui , gard care ... (vezi toată discuția)