avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie,preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie,preaviz

Buna ziua,

Sunt nou angajat de pe data de 04.10.2012 si doresc sa imi dau demisia pentru ca am gasit un loc de munca mai bun.La aceasta firma am semnat contract pentru 1000 lei brut,salaru cade pe 20 ale lunii.Problema este ca am un preaviz de 20 zile lucratoare si job-ul la care doresc sa ma duc nu cred ca o sa ma astepte inca vreo 2 sapt.Din cate imi dau seama nu o sa ma lase sa plec cel putin 10 zile preaviz.Eu pot ramane sa zicem 5-6 zile preaviz dar nu mai mult.
Problema este,consider in felu urmator: Daca de 1 luna si jum angajatorul nu a platit contributii la CNAS,nu apar asigurat inseamna ca nu si-a respectat obligativitatea si pot pleca?
Pentru ca in contract este stipulat salar 1000 ron brut,iar la punctu urmator este precizat ca la fiecare 20 ale lunii se plateste salariul. Mi-a venit salar,dar daca nu s-au platit contributia inseamna ca pot fi scutit de preaviz?

Cel mai recent răspuns: servict , utilizator 10:44, 21 Noiembrie 2012
Daca angajatporul nu a platit contributiile catre bugetul de stat, inseamna ca a incalcat obligatiile asumate prin c.i.m. fapt ce va da posibilitatea sa demisionati fara preaviz , conform art.81 alin.8 C.mun.
Buna ziua,

poate ar trebui sa vedeti daca nu cumva sunteti inca in perioada de proba, caz in care puteti pleca de indata fara sa fiti obligat la preaviz,conform art 31 din Codul Muncii.

Avocat Constantin Boncu
Multumesc pentru raspuns si timpu pe care il acordati.Urmaresc de un an acest site si faceti lucruri mari pentru oameni
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
servict, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz mihaela_soane mihaela_soane Buna ziua Astazi mi-am inregistrat demisia la secretariat cu art.81. alin 8 deoarece salariile nu ne-au fost platite conform contractului de munca individual. ... (vezi toată discuția)
Posibila demisie razvypitesti razvypitesti Buna seara. Doresc daca este posibil cateva lamuriri cu privire la demise. Vreau ca vineri sa imi depun demisia, dar nu as vrea sa mai stau cele 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Demisie si preaviz Madi1989 Madi1989 Buna seara,va rog sa ma ajutato. In acest moment am discutat cu managerul ca doresc sa plec din companie in alta parte. I-am cerut sa imi spuna care va fii ... (vezi toată discuția)