Buna seara. Doresc daca este posibil cateva lamuriri cu privire la demise. Vreau ca vineri sa imi depun demisia, dar nu as vrea sa mai stau cele 20 de zile prevazute la art. 81 alin. 4. Daca patronul nu este de acord ca de luni sa nu mai vin sunt obligat sa mai raman cele 20 de zile. alin 8 art. 81 prevede ~salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca~mentionez ca nu am primit salariul pe ultimele 3 luni. Ce pot sa fac pentru a pleca imediat deoarece am o alta oferta de munca.
Neplata salariului constituie motiv de a demisiona fara preaviz.
Art.81 alin.8 C.mun. - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Art.40 C.mun.
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
....
In speta, puteti sa va depuneti demisia fara preaviz.
1. Daca aveti un alt loc de munca sigur puteti merge si acum la acel loc de munca si sa incepeti activitatea.
2. - La actualul loc de munca veti absenta nemotivat si veti fi concediat disciplinar.
- Pentru aceasta veti fi convocat la comisia de cercetare disciplinara prealabila, dvs. nu va veti prezenta si se va emite decizia de concediere din care vi se va trimite un exemplar acasa.
Demisia
speranta1977
Buna ziua,
Sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata.Mi-am gasit alt job si vreau sa demisionez dar angajatorul nu e de acord. Daca nu ... (vezi toată discuția)