avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... minora gravida
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

minora gravida

Am 15 ani, se poate sa fi ramas gravida cu prietenu meu care are 20 de ani. Mama poate sa faca plangere impotriva lui? Pot pastra copilul daca mama nu este de acord?

Daca se face plangere penala,in mod cert se ajunge la instanta de judecata.Incercati sa o determinati pe mama sa nu procedeze in acest mod.

Se poate interpreta in sensul art.198 c.p.""...ori daca faptuitorul a abuzat de increderea victimei..."".O alta conditie a infractiunii o reprezinta ca victima sa aiba intre 15-18 ani.De asemenea,ar putea exista concurs de infractiuni prin si prin retinerea infractiunii prevazute si pedepsite de art.199 c.p.
Daca la cea de-a doua infractiune,impacarea partilor inlatura caracterul penal al faptei,la prima infractiune (art.198) la care am facut referire,acest lucru nu mai este posibil.

:offtopic: M-am saturat sa va editez raspunsurile. Daca continuati nu am alta alegere decat sa ma dau un avertisment.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
arina.dan a scris:

Am 15 ani, se poate sa fi ramas gravida cu prietenu meu care are 20 de ani. Mama poate sa faca plangere impotriva lui? Pot pastra copilul daca mama nu este de acord?




Daca aveati 15 ani impliniti la momentul in care ati ramas gravida nu exista nicio problema.
Aveti dreptul de a pastra copilul.Nimeni nu va poate obliga sa avortati copilul.

Daca nu aveati 15 ani impliniti, sunt de parere ca, nu il poate nimeni baga la inchisoare pe tatal copilului dvs.Ar distruge o familie.Asa ca nu va stresati.In viziunea legii penale, dvs sunteti victima pana la urma si cuvantul victimei conteaza enorm in astfel de cazuri.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatii cu un minor BYA_NELY BYA_NELY am si eu nevoie de ajutor specializat intr-o problema.am o cunostinta care are o relatie cu o fata care abia peste 2 luni face 18 ani.el are 30ani.parintii ei ... (vezi toată discuția)
Corupere minori VladDracu VladDracu Buna ziua, eu am 30 de ani si sunt intro relatie cu o fata de 15 ani, nu am avut rapoarte sexuale pana acuma, prima mea intreabare ar fi daca e infractiune ... (vezi toată discuția)
Infracþiunea de viol ! alexsisco alexsisco Buna seara , cine imi poate spune care este raportul dintre infracţiunea de viol şi act sexual cu un minor ? (vezi toată discuția)