avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Determinarea teritoriala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Determinarea teritoriala

Bună ziua,

Doresc să deschid o acțiune civilă împotriva unei companii.

Sediul principal este în SUA dar are subsidiară cu același nume și în România (București).

Eu domiciliez în Constanţa.

După ce criteriu se stabilește judecătoria competentă teritorial: în funcție de adresa pârâtului sau după locația manifestării prejudiciului reclamat ?

Mă pot adresa judecătoriei Constanţa ?

Mulțumesc anticipat pentru lămuriri,
Radu

Alte discuții în legătură

Accident rutier. unde se da in judecata? unde domiciliez sau unde s-a petrecut evenimentul? dexro dexro Am facut un accident cu masina pe autostrada Ploiesti-Bucuresti. Am intrat frontal intr-un element de fier care facea parte din infrastructura autostrazii si ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ johntvn77 johntvn77 Sunt din Constanta si intentionez sa actionez in contencios Ministerul Educatiei si o Universitate din Bucuresti (care de trei ani nu imi elibereaza diploma de ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala ralucarus ralucarus Stimati colegi, Care este, in opinia voastra, instanta competenta in urmatoarea speta: - reclamatul solicita angajarea raspunderii contractuale a ... (vezi toată discuția)