avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier. Unde se da in judecata? Unde ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier. Unde se da in judecata? Unde domiciliez sau unde s-a petrecut evenimentul?

Am facut un accident cu masina pe autostrada Ploiesti-Bucuresti. Am intrat frontal intr-un element de fier care facea parte din infrastructura autostrazii si care s-a desprins de la pozitie. Doresc sa dau in judecata administratorul drumului, adica CNAIR - pentru daune materiale si morale. Eu domiciliez in Constanta.

Unde pot sa depun cererea de chemare in judecata? La Judecatoria Ploiesti, pe a carei raza s-a intamplat accidentul? Sau la Judecatoria Constanta, unde am domiciliul? Ma pot reprezenta singur in instanta?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:51, 30 Iulie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alternativa e valabila doar pentru depunerea unei plingeri contraventionale. Si e recomandabil sa angajati un avocat, nu ca nu va puteti reprezenta singur in instanta, dar nu veti sti nimic despre proceduri.
Capitolul VIII Cai de atac împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției
Articolul 118
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul.
(la 27-07-2023, Alineatul (1), Articolul 118, Capitolul VIII a fost modificat de ARTICOLUL UNIC din LEGEA nr. 254 din 21 iulie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 678 din 24 iulie 2023 )
[ link extern ]
Ma scuzati, dar nu am inteles. Nu am savarsit nicio contraventie, iar politia nu mi-a dat nicio amenda. Politia s-a deplasat la locul impactului, fiind chemati de mine, si a constatat doar ca accidentul a rezultat in urma unei coliziuni cu un fier iesit din infrastructura autostrazii.

Acum eu doresc sa dau in judecata administratorul drumului, adica CNAIR si nu stiu exact unde sa depun cererea de chemare in judecata. Imi puteti indica articolul din lege pentru aceasta speta?

Multumesc mult.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vorba doar de un articol de lege , e o speta complexa care nu prea merge cu, ,,.modele"si fără avocat.Trebuie sa faceți dovada îndeplinirii unor condiții pt a atrage o eventuala răspundere a administratorului drumului/CNAIR ,sa administrat un probatoriu iar pt daunele morale pt a obține ceva cât de cât decent trebuie facuta dovada prejudiciului suferit..Discutați cu un av în zona dvs dacă chiar nu va permiteți.sa plătiți un onorariu măcar sa va redacteze cererea de chemare în judecata.Daca mașinia
e avariata iar dvs nu ați suferit nici o vătămare șansele de daune morale scad considerabil putând recupera însă cheltuielile cu daunele produse pt reparatia autoturismului.Feriti va de asociații și ONG- uri sunt paravane sub care vânează accidente diverși milițieni,juriști fără drept de a profesa ,,costurile fiind chiar mai mari decât ați angaja un av..
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va rog mult... domiciliez in Constanta si pe autostrada Ploiesti-Bucuresti am facut un accident deoarece am intrat in coliziune cu un fier iesit din autostrada. Adresez aici o intrebare simpla: unde se depune cererea de chemare in judecata? La Judecatoria Ploiesti, pe raza careia s-a petrecut accidentul? Ori la Constanta, unde am domiciliul?

Cumva nimeni nu raspunde, insa toti se intrec in a recomanda sa contactez un avocat. Poate o sa o fac, insa momentan as vrea un raspuns la intrebarea mea. Ploiesti sau Constanta? Nu vreau recomandari, ci doar raspuns la intrebare, eventual cu trimitere la textul de lege.

Multumesc.
La Bucuresti sector 1, acolo unde are sediul pârâtul.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta pentru contestare retinere permis nest nest Buna ziua, Care este instanta completenta unde se depune plangerea impotriva retinerii permisului auto in Bucuresti pentru o presupusa contraventie? Este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! pot face contestație la judecătorie ca să obțin ... Dcball Dcball Bună ziua! Pot face contestație la judecătorie ca să obțin certificat de grefă, dacă încă nu am primit rezultatul probelor biologice? Menționez că ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare contestat gigel10 gigel10 Locuiesc in Ploiesti si am avut un accident de masina in Bucuresti, sector 6. Am fost lovit in spate de un autoturism si impins pe contrasens.In accident au ... (vezi toată discuția)