La data de 6 august 1996 s a instituit curatela pentru bolnavul D.M. si a fost numita ca si curator sora sa D.L.G. pentru a i primi si administra bunurile si pensia,si pentru a i apra interesele.
Intrebarea mea este daca dupa decesul lui D.M. care este internat intr un spital de boli psihice, D.L.G. va intra in posesia bunurilor lui D.M.Mentionez ca bolnavul nu mai are alti mostenitori iar curatorul si a indeplinit toate obligatiile ce i revin.
Multumesc anticipat
Nu conteaza cine e curator in ceea ce priveste pensia. Daca nu are copii, nepoti, parinti, bunici si alti frati, atunci sora sa va mosteni in intregime bunurile lasate
Curatela este definita la art.152, 153,154,155, 156 si 157 din Legea nr.4 din 1953. la art.154 se precizeaza ca CURATELA nu se poate institui decat cu consimtamantul celui reprezentat si sunt aplicabile regulile de la mandat,
Curatela
iconaruclaudia
Am o mama in varsta de 81 de ani,bolnava, nedeplasabila de 5 ani de zile,nu este in depline facultati mintale( nu primeste medicul in casa).Eu sunt singurul ... (vezi toată discuția)
Succesiune,curatela
benjy23
Salut.Tatal meu a decedat in urma cu 4 ani, in tot acest timp nu am reusit sa deschid succesiunea din cauza mai multor probleme.Una dintre probleme este ca ... (vezi toată discuția)
Curator
Andrey96
Buna ziua,ma numes Pelmuș Andrei, si am si eu o intrebare
Tatal meu a decedat, si eu si mama dorim sa face succesiunea, la notar ni s-a spus ceva de ... (vezi toată discuția)