Buna ziua,
Locuiesc in Bucuresti sectorul 4. Unde trebuie sa depun actiunea de chemare in judecata pentru recuperarea integral a taxei de poluare? La judecatoria sect 4 sau la tribunalul Bucuresti ?
Inainte sa depun actiunea in instanta o simpla cerere de restituire adresata administratiei financiare este suficienta sau trebuie sa fac si o plangere prealabila conf 554/2004 ?
Am vazut ca de ex Curtea de Apel Ploieşti a admis un recurs declarat de ANAF in 2010 considerand ca desi reclamantul a facut cerere de restituire aceasta nu poate fi considerata plangere prealabila.
citez "...intimatul-reclamant nu a contestat şi nu a solicitat anularea deciziei de calcul a taxei, ci a solicitat restituirea taxe".
Am gasit un RIL - Decizie nr. 24/2011 din 14 noiembrie 2011 privind interpretarea si aplicarea unitara a unor dispozitii legale cu referire la taxa de poluare.
printre altele spune ca:
.....
"Pentru ratiunile expuse, Inalta Curte apreciaza ca, de lege lata, singura posibilitate pe care o au contribuabilii este conferita de dispozitiile art. 117 alin. (1) lit. d) din Codul de procedura fiscala. "
Prin urmare sa inteleg ca daca am facut cerere de restituire in temeiul art 117 este suficient si nu mai trebuie sa fac si plangere prealabila ?
Exact, ati inteles bine, procedura de contestare prevazuta la art. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2008, aprobata prin Legea nr. 140/2011, raportat la art. 205-218 din Codul de procedura fiscala nu se aplica in cazul cererilor de restituire a taxei de poluare intemeiate pe dispozitiile art. 117 alin. (1) lit. d) din acelasi cod.