avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Doar prostii isi cumpara apartament la 4 !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Doar prostii isi cumpara apartament la 4 !

Doar prostii isi cumpara apartament la 4 !
Asa este, locuiesc la etajul 4 al unui bloc cu 4 nivele. Si mi se spune foarte des acest lucru in momentul in care aduc in discutie ,la o sedinta cu locatarii blocului, faptul ca la mine in casa ploua atunci cand ploua afara, si ca tavanul meu e foarte deteriorat si incerc sa'i conving, fara niciun fel de reusita, ca de fapt acoperisul e al tuturor si ca trebuie sa contribuie toata lumea la repararea si intretinerea lui, asa cum se intampla si cu subsolul si cu casa scarii.
Asa cum v'am spus, nu am putere de convingere,iar presedintele asociatiei de propietari si administratora spun ca nu e lege care sa'i oblige si ca e doar o ,,lege morala'' pe care trebuie s'o respecte fiecare.
Ce sanse am sa se repare acoperisul?Cum trebuie sa procedez? Cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 17:38, 21 Noiembrie 2012
Intocmiti si depuneti o reclamatie la departamentul specific asociatiilor de proprietari din cadrul primariei. Asociatia, prin comitetul executiv trebuie sa dispuna masurile necesare pentru repararea tuturor partilor comune ale imobilului.
Acoperisul imobilului , fatadele, holurile, ghena, subsolul si alte incaperi ale imobilului care nu sunt apartamente de locuit sunt suprafete comune si se repara cu bani din fondul de reparatii.
Legea nr. 230 din 06/07/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari si normele de aplicare ale acesteia prevede:
"Art. 34. - (1) Administrarea, întreţinerea, investiţiile şi reparaţiile asupra proprietăţii comune sunt în sarcina asociaţiei de proprietari.
Art. 17. - norme
(1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
ş) ia toate măsurile pentru aducerea la starea dinaintea producerii evenimentului a zonei în care se efectuează reparaţii la părţile comune, urmând ca sumele aferente reparaţiilor respective să fie suportate de toţi proprietarii, proporţional cu cota indiviză..."
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata acoperisului.......ma puteti ajuta? claudiu dumitrascu claudiu dumitrascu cum se calculeaza plata acoperisului la bloc?este egala pt toti locatari?....pnetru ca s-a reparat,dar ploua. (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari si inundarea apartamentului prin traseele de cablu electric S.h.55 S.h.55 Buna ziua ! Trec printr-o situatie foarte dificila. Eu locuiesc la etajul 3, intr-un imobil de 4 etaje. Precizez ca la etajul 4 nu locuieste nimeni, ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)