avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ORDONANTA de scoatere de sub urmarire penala si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

ORDONANTA de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ

Buna seara,

Fratele meu are urmatoarea problema si va rog frumos daca ma puteti ajuta cu niste informatii si/sau sfaturi.Este major si are o relatie cu o minora care acum are 15 ani si au si un copilas de cateva saptamani.Ei si-au inceput relatia cand ea avea doar 13 ani,iar cand ea avea 14 ani si fratele meu 21 de ani au inceput sa intretina relatii sexuale.Mama minorei a aflat si a depus o plangere impotriva fratelui meu.Relatia lor a fost tot timpul de comun acord.Ieri a primit o comunicare prin care ii este prezentata Ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ care e in valoare de 1000 lei plus cheltuieli juridice de 100 lei.Intrebarea mea este :este posibil sa inainteze o plangere sau orice alt document pentru a nu mai plati acea amenda?
Cel mai recent răspuns: boryxela , utilizator 23:41, 21 Martie 2013
Puteti formula plangere impotriva ordonantei la prim-procurorul parchetului.
Daca prim-procurorul confirma ordonanta de scoatere ,va adresati instantei de judecata .
ORDONANTA de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ

.............- procuror la Parchetul de pe Langa Judecatoria ........:
Examinand dosarul penal privind pe invinuitul:

Laurentiu

-cercetat pentru comiterea infractiunii de act sexual cu un minor , prev. de art. 198 al. 1 c.pen.

CONSTAT

La data de 23.09.2011 , numita Maria, mama partii vatamate Ionela, a depus la Politia orasului ....... o plangere penala impotriva invinuitului Laurentiu,pentru comiterea de catre acesta a infractiunii de raport sexual cu un minor.
In fapt numita Maria a aratat ca , la data de 21.09.2011 a aflat de la fiica ei Ionela- care avea varsta de 14 ani, fiind nascuta la data de 21.08.1997 - ca aceasta intretine relatii sexuale cu invinuitul Laurentiu din cursul lunii mai 2011,inainte ca ea sa implineasca varsta de 15 ani.
Din cercetarile efectuate rezulta ca partea vatamata Ionela- care il cunostea de mai mult timp pe invinuit , care era prieten cu fratele ei - din cursul lunii februarie 2011 a inceput o relatie de prietenie cu invinuitul, care avea varsta de 23 de ani, iar din cursul lunii mai 2011 2011, de comun acord au inceput sa intretina relatii sexuale.
Invinuitul a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu partea vatamata,iar ulterior formularii plangerii de catre numita Maria,partile au continuat sa intretina relatii sexuale , incepand o relatie de concubinaj la care a achiesat si mama partii vatamate,ulterior partea vatamata ramanand insarcinata , ea urmand sa nasca in cursul toamnei anului 2012.
Avand in vedere modul si imprejurarile comiterii faptei de raport sexual cu o minora,urmarile acesteia,relatiile dintre parti si datele ce caracterizeaza persoana invinuitului- care nu are ocupatie,nu are antecedente penale, a recunoscut comiterea faptei- consideram ca fapta acestuia nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni,urmand a se face in cauza aplicarea art. 18 c.pen.

In baza prev. art. 10 lit. b c.pr.pen., art.11 pct. 1 lit. b c.pr.pen si art. 249 c.pr.pen.

DISPUN

1.scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului:

-Laurentiu-fiul lui..............................

-pentru comiterea infractiunii de act sexual cu un minor, prev. de art. 198 al.1 c.pen. si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda in suma de 1000 lei.

2.Solutia se va comunica numitei Maria si faptuitorului Laurentiu

3.Cheltuielile judiciare in suma de 100 lei vor fi suportate de catre faptuitorul Laurentiu

Aceasta este ordonanta.Va rog frumos daca ma mai puteti ajuta cu informatii si/sau sfaturi.Va multumesc mult!

In general se trimite in judecata pentru genul asta de infractiuni,ar trebui sa fiti multumit.
Cred ca este printre putinele daca nu poate singura ordonanta de scoatere de sub urmarire penala pe lipsa pericolului social pt o astfel de fapta si singurul motiv pt care procurorul a dat aceasta solutie este pt ca acel copil sa nu creasca singur din moment ce parintii se inteleg.
Platiti amenda si rugati-va ca mama sa nu atace acea ordonanta a procurorului si sa ajungeti in instanta.
Da, si eu sunt de parere ca nu are sens sa atacati aceasta ordonanta.
S-a incalcat legea penala de catre tatal copilului si procurorul a dat o solutie legala intocmai cum ar fi dat si instanta de judecata.
Nu cred ca are sanse sa scape de amenda administrativa pentru ca s-a incalcat legea penala.

Daca se declara plangere va mai avea de achitat inca 200 lei peste ceea ce are deja de achitat.

Alte discuții în legătură

Prescriptie anulare permis conducere - speta crisenz crisenz Buna ziua! Am primit de la I.J.P. ........., pe 10.04.2012, prin posta, cu confirmare de primire, raspunsul la solicitarea mea de \"ridicare a masurii ... (vezi toată discuția)
Solutie impotriva sentintei date in plangere la rezolutie ContSters244210 ContSters244210 Solutie: AMÂNÃ PRONUNŢAREA LA DATA DE 29.03.2012 29/03/2012 Încheiere Solutie: În baza art. 2781 alin. 8 lit. c C.pr.pen., admite plângerea formulată ... (vezi toată discuția)
Abuz sau bataie de joc? iosif szasz iosif szasz In urma cu trei luni s-a inceput urmarirea penala, impotriva mea,sub aspectul savarsirii infractiunii de tulburare de posesie(nu discut aspectul de vinovatie ... (vezi toată discuția)